Uşak'ta gökten altın yağacak

Uşak Defterdarlığı 23. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, havadan atacağı binlerce el ilanı ile vatandaşlara ''çeyrek cumhuriyet altını'' kazanma şansı verecek.

Uşak'ta gökten altın yağacak
Uşak'ta gökten altın yağacak
GİRİŞ 22.02.2012 11:19 GÜNCELLEME 22.02.2012 11:19

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Şubatta kutlanmaya başlayacak olan 23. Vergi Haftası'nı geniş katılımlı etkinliklerle kutlamayı ve düzenleyecekleri tüm etkinlikler ile toplumda vergi bilincini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu yıl verginin önemine işaret etmek için daha dikkat çekici bir etkinliğe imza atmak istediklerini ifade eden Kırım, bu kapsamda kiraladıkları bir uçakla havadan atacakları binlerce el ilanı ile vatandaşlara ''çeyrek altın'' dağıtacaklarını kaydetti.

Kırımlı, hem toplumda vergi bilincini geliştirmek hem de şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Vergi Haftası arifesinde, 26 Şubat Pazar günü üzerinde verginin önemini anlatan slogan ve yazıların bulunduğu 6 bin 400 el ilanının havadan şehre atacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Tarihte Uşak hep ''altın şehir'' olarak nitelendirilmiş. Karun Hazineleri, Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor, yine Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük altın madenini Uşak'ta bulunuyor. Bu etkinliğimizin sponsorluğunu da ilimizde altın üretimi yapan TÜPRAG Metal Madencilik yapacak. Pazar günü atacağımız el ilanları arasında üzerlerinde seri numaraları ve mühür bulunan, 64 adet özel el ilanı olacak. Vatandaşlarımıza, bu 64 özel el ilanından birini bulması ve beraberinde 23 adet alışveriş fişiyle birlikte defterdarlığa getirmesi halinde 30 Mart'ta düzenleyeceğimiz törenle birer çeyrek altın hediye edeceğiz.''

''Türkiye vergilerle gelişiyor''

Etkinliğe sponsorluk yapan TÜPRAG Metal Madencilik Şirketi Müdürü Mehmet Yılmaz ise vergi haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikte yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Uşak'ta 6 yıldır altın ürettiklerini, Türkiye'de altın üretiminin yaygınlaşmasında Uşak'ın ayrı bir yeri olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Bu etkinlikle ilgili bize teklif geldiğine hiç düşünmeden kabul ettik. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi Uşak tarihte de günümüzde de 'altın şehir' olarak anılıyor. Şehrin bu anlamda tanıtımına katkı sağlamak bizi sevindirir. İkincisi ise bu etkinliğin Vergi Haftasında yapılması ve amacının vergi bilincini yaygınlaştırmak olması.

Biz, ülkemizin vergi sayesinde kalkınacağını ve gelişeceğini düşünüyoruz. Son üç yıla bakıldığında ülkemizde en yüksek vergi veren kuruluşlar arasında yer alıyoruz. Her yıl sıralamada daha üstlere çıkıyoruz.  2011 yılı için yaklaşık 115 milyon lira kurumlar vergisi ödeyeceğiz. Bu renkli ekinliği bu iki yönüyle birlikte ele alarak destek olmak istedik.''

AA