Sinema fakiri Sinop'ta öğrencilerin çilesi

Sinop Üniversitesi'nde eğitim gören çok sayıda öğrenci, sosyal faaliyetlerin kısıtlı olmasından yakınıyor.

Sinema fakiri Sinop'ta öğrencilerin çilesi
Sinema fakiri Sinop'ta öğrencilerin çilesi
GİRİŞ 21.02.2012 12:11 GÜNCELLEME 21.02.2012 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Gökhan Kemer, öğrenci konseyi adına basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üniversitede 10 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kente sosyal imkansızlıkların hakim olduğunu ve bu durumun kendilerini mutsuz ettiğini ifade eden Kemer, ''Burada öğrenciler olarak bizim temel sorunlarımız Sinop şehrinin sosyal aktivite yönünden eksikliğidir. En basitinden doğru düzgün bir sinema salonu yok. Derslerden arta kalan vaktimizi değerlendirebileceğimiz bir sosyal aktivite alanı yok. Bu da bizi mutsuz ediyor, ruhumuz sıkılıyor'' dedi.

Sosyal aktivite eksikliğinin derslerdeki başarılarına da yansıdığını vurgulayan Kemer, ''Yaşanan olumsuzluklara en basit örnek kentte bir sinema salonun olmayışıdır. Burada bir sinema salonu var ancak sadece tabelada. Yaklaşık bir yıldır kapılarını açık gördüğümü hatırlamıyorum. Öğrenciler film izleyemiyor. Birçok arkadaşımız sırf film izlemek için 170 kilometre mesafedeki Samsun'a gitmek zorunda kalıyor. Bu durum da, bir öğrenci için oldukça masraflı oluyor'' diye konuştu.

Konuyu Vali Ahmet Cengiz'e ilettiklerinin altını çizen Kemer, şöyle devam etti:

''Bu konuda öğrenci konseyi olarak Vali beye konuyu ilettik. Kendisi de isteklerimizi ilgililerle paylaştı ancak geri dönüşü olmadı, bir sonuç alamadık. Zaten burada öğrenciler maddi sıkıntı çekiyor. Üstüne birde sosyal imkansızlıklar eklenince öğrenciler mutsuz oluyor. Bu mutsuzluk derslere de yansıyor.''

Öğrencilerden Duygu Bayram ise, insanların sosyal aktiviteye en fazla üniversite döneminde ihtiyaç duyduğunu belirterek, ''Vizyona giren filmleri gazetelerden takip etmek durumunda kalıyoruz. İnsan hayatında sosyal hayatın en fazla yaşandığı bölüm üniversite çağıdır.

Sinema gibi sosyal faaliyetinin olayışı bizim için çok büyük kayıp ve bizi çok üzüyor. Sinema izlemek için Samsun'a gitmemiz gerekiyor. Bu gidiş gelişlere harcadığımız parayla burada 7-8 defa sinemaya gidebiliriz. Diğer üniversitelerdeki öğrencilerle aynı şartlara sahip olmadığımız açıktır. Çünkü onlar daha sosyaller, bu da başarılarında çok önemli bir etken'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman 12 yıl önce Şikayet Et
    aksarayda da yok. sinop da değil aksaraydada sinema yok kardeş nufusu 500 bin olan sanayı tarım hayvancılık ve unıversıtesı olan bı ıldede sınema yok
    Cevapla