Savunma sanayinde yeni strateji

'Yerli malı'na yönelerek savunma ihtiyaçlarının yarısını ülke içinden karşılamaya başlayan Türkiye, atılım için yeni stratejileri de devreye sokuyor.

Savunma sanayinde yeni strateji
Savunma sanayinde yeni strateji
GİRİŞ 18.02.2012 13:10 GÜNCELLEME 18.02.2012 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakkı Kurban'ın haberi

Türk savunma sanayinin devleri bir araya geliyor... Müsteşarlığın davetiyle 'tedarik lojistiği' için buluşacak olan firmalar beyin fırtınası yapacak. Milli projelere kazandırılacak sistemler için güçbirliği yolda...

Savunma Sanayi Müsteşarlığı öncülüğünde, Türkiye'nin dev şirketleri tedarik lojistiğindeki imkanları, milli projeleri masaya yatırmak üzere bir araya gelecek. Tedarik Lojistiği Kurultayı 28 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. İlk kurultay 2009'da düzenlenmiş ve önemli ilerlemeler sağlanmıştı.

HEDEF YERLİ SANAYİ

2'nci kurultay için firmalara yapılan çağrıda, 'TSK envanterine yurtiçi geliştirme projeleriyle kazandırılan ve kazandırılacak savunma sistemlerinin lojistik desteğinin uygulanabilirlik durumunun ele alınacağı' belirtildi. Zirvede beyin fırtınası yapılacak.

Seviye ve kapsamı belirlenmek üzere sistemin üreticisi veya yeterli olduğu değerlendirilen yurtiçi firmalar tarafından sağlanabilmesi için ihtiyaç duyulan yaklaşımlar değerlendirilecek.

Bugüne kadarki çalışmalar  masada olacak. 'Sürdürülebilir Sanayileşme, Desteklenebilir Sistemler' başlığıyla düzenlenen kurultayda, firmalar yürüttükleri projelerdeki beklentilerini anlatacak.

BMC'DEN ASELSAN'A

Oturumlarda BMC mayına karşı korumalı 'Kirpi'lerle ilgili lojistik desteğin nasıl olması gerektiğini anlatacak. ASELSAN 'Yazılım Tabanlı Telsiz Projesi'nde bu desteğin detaylarına dikkat çekecek.

ROKETSAN geliştirdiği 8 km menzile kadar etkili atış yapabilen, zırh delici başlığa sahip UMTAS'ı (Uzun Menzilli Tanksavar) anlatacak. Roketsan'ın ihraç amaçlı ürünü UMTAS'ın daha da geliştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

YAZILIM DA VAR

kurultayda MKEK, TSK envanterindeki silah sistemlerinin lojistik desteği için kurumun rolüyle ilgili sunum yapacak. HAVELSAN 'Lojistik Destek Uygulamalarında Otomasyon', MİLSOFT 'Yazılım Projelerinde Lojistik Destek', TUSAŞ milli insansız hava aracı 'ANKA'ya ilişkin lojistik destekle ilgili sunum yapacak.

Türkiye'nin ilk milli tankının yapımında rol üstlenen FNSS da 'kamu-özel sektör işbirliği uygulamalarına vurgu yapacak. TEİ, Koç, RMK Marine, Yonca-Onuk gibi Türkiye'nin tanınmış firmaları da kurultayda olacak.

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    SAVUNMA SANAYİ VE SAVUNMA. Savunma en çok sınır bölgelerimizde önem taşımaktadır. bu yüzden sınırlarda krritik bölgelere ,sese ve insan ısısına duyarlı,yanından toplu bir insan topluluğu yada araç gibi birşey geçtimi otomatik olarak atış yapabilen ,insansız silahlar konulsa çok iyi olur. günümüz teknolojisiylede bu mümkün sanırım. bu şekilde hem ,yasak bölgelerden kaçakçı,teörist gibi kişilerin geçişinde -- sonradan kalkıp yok asker sivili vurdu söylentiside olmaz,kimseye birşey söylemek düşmez- asarsın uyarı levhasını-geçmek tehlileli ve yasaktır diye-- bir sorun kalmaz.
    Cevapla