Sinop, EMITT fuarından ödülle döndü

İstanbul'da düzenlenen 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda açılan Sinop standı, 'bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stand' ödülüne layık görüldü.

Sinop, EMITT fuarından ödülle döndü
Sinop, EMITT fuarından ödülle döndü
GİRİŞ 15.02.2012 11:50 GÜNCELLEME 15.02.2012 11:50

İstanbul'da 9–12 Şubat tarihleri arasında 16. TÜYAP Beylikdüzü'nde düzenlenen fuarda Sinop, başarılı bir tanıtıma imza atarak, fuar salonunda konuklarını ağırladı. Fuarda Sinop standına verilen ödülü İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun tarafından Sinop Valisi Ahmet Cengiz'e teslim edildi.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Vali Cengiz, "Biz Karadeniz turizminde öne çıkmış bir iliz. Bu son aldığımız ödülle de bu tescillenmiştir." dedi.

Fuarda geçen yıl da 'En Centilmen Stant Ödülü'nü aldıklarını hatırlatan Cengiz, "Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant Ödülü'nün ilimize layık görülmesini son derece önemsiyorum. Karadeniz'in turizmde öne çıkmış iliyiz. Bu da fuarda tescillenmiş oldu. Emeği geçenlere başta Sinop Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman ve Su işleri Bölge Müdürlüğü, Gerze Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Derneği, İstanbul'daki Sinop derneklerinin yöneticileri ile Doğan Ülgeni ve emeği geçen herkesi katkılarından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise Sinop'un turizm merkezi olması açısından EMITT'e katılmayı çok önemsediklerini söyledi.

Fuarda açtıkları standda yörenin el sanatları ve tekne modellerinin sergilendiğini söyleyen Tosun, " 62 yabancı ülkeden 4 bin 500 katılımcının yer aldığı fuarı, 128 bin kişi ziyaret etti. Standa yöresel güzellikler tanıtıldı. Sinop'a özgü tekne modelleri, keten dokumaları, av bıçakları ve amforalar sergilendi. Antik dönem dans performansları da ziyaretçilere çeşitli gösteriler sundu." diye konuştu.

Sinop Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Sinop Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ercan Yeni ile bazı firma temsilcileri de katıldı.

(CİHAN)