Koca: Yeni anayasada laiklik olmasın

ASKON Başkanı Mustafa Koca anayasaya girişinin 75. yıldönümünde tarihin en büyük sorgulamasından geçen laiklik ilkesinin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyledi.

Koca: Yeni anayasada laiklik olmasın
Koca: Yeni anayasada laiklik olmasın
GİRİŞ 07.02.2012 11:20 GÜNCELLEME 07.02.2012 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fahrettin Dede'nin haberi

 “Anayasanın 75 milyonluk insanımızı kapsaması gerekiyor” diyen Mustafa Koca “İnsanın doğuştan var olan temel hakları var. Eğitim, inanç, fikir, teşebbüs ve nesil emniyeti olmak üzere 5 temel hakkı vardır insanın... İnsanın mezhebi, rengi cinsi ne olursa olsun insan olmasından kaynaklanan bütün özgürlüklerin insana verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e sundukları yeni anayasa raporunda da laiklik ilkesine yer vermediklerine işaret eden ASKON Başkanı Koca, laikliğin Türkiye’deki uygulamalarında pek çok sıkıntı yaşandığını belirterek, “Türkiye’de bugüne kadar uygulamasını gördüğümüz laiklik 10 yıllar boyunca Demokles’in Kılıcı gibi uygulandı. Bu noktada din ve vicdan, dünya-ahiret işlerinin birbirinden ayrıldığı laiklik ilkesine bağlı kalınmadı. Yazıldığı gibi olmadı. Ugulamalarda laikliğin özgürlüğe bakan kısmını görmedik. Laiklik, Türkiye’de zulmün adı oldu. Yeni anayasada özgürlüğün yansımalarını tüm Türkiye olarak görmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Koca, şunları kaydetti: “Yeni anayasada özgürlüğün temel yansımalarını görmemiz gerekiyor. İnsan, haklarıyla vardır. Kur’an-ı Kerim dışında her şey tartışılabilir, bütün maddeler değiştirilebilir. Gerçekten çağdaş medeniyetler ligine çıkmak ve bu ligde kalıcı olmak istiyorsak, 21. yüzyılda bunu mutlaka gerçekleştirmemiz gerekiyor. Tüm toplum kesimlerinin kendini bulacağı bir anayasayı hep birlikte yapmalıyız.”

Yeni Akit

YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    HAKLAR. Herkese her istediğini vermek lazım diyorsun-- peki o zaman kalkar Türkiyedeki eşcinseller erkek erkeğe evlilik,hayat kadınları evlerinde fuhuş yapma özgürlüğü isterlerse verecek misin. herkese her istediğini vermeninde bir sınırı vardır.
    Cevapla