Kar, sebze meyve fiyatlarını uçurdu

İstanbul'da yoğun kar yağışı semt pazarlarını vurdu. Sebze meyvelerin iki katına çıkan fiyatları yüzünden mallarına alıcı bulamayan pazarcılar durum karşısında isyan ettiler.

Kar, sebze meyve fiyatlarını uçurdu
Kar, sebze meyve fiyatlarını uçurdu
GİRİŞ 01.02.2012 19:43 GÜNCELLEME 01.02.2012 19:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, pazarları olumsuz etkiledi. Eyüp'te kurulan Silahtarağa pazarı havanın çok soğuk olması nedeniyle boş tezgah açtı.

Pazarcılar sebze ve meyvelerin donduğunu, fiyatların da artmasından dolayı vatandaşların pazarlara yanaşmadıklarını söyledi. Soğuklardan dolayı çok mağdur olduklarını ifade eden pazarcılar, " Çıktığımıza değmiyor. Domatesin kilosu 2 ile 4 lira arasından satılıyor. Fiyatlarımız çok yüksek. Hava şartlarından fiyatlar çok yüksek hiçbir şey satılmıyor. Böyle giderse küçük esnaf biter. Halden aldığımız malı parasını buradan çıkartmaya çalışıyoruz. Pazara çıktığımıza bin pişmanız. Mallar olduğu yerde donuyor. Müşteri ihtiyacı olan sebzeyi bile alamıyor" dedi.

Pazardaki fiyatlardan memnun olmayan vatandaşlar ise, "Ispanak 3 lira olmuş,.sebze yok. Pazarcılarda kendince haklı, kış günü çok zor geçecek" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    FİATLAR VE MAAŞLAR. Herşeyin fiatı uçtu ama maaşlar yerinde sayıyor.800 tl lik maaşıma ola ola 45 tl zam olmuş. ama pazarda,manavda ,markette fiatlar ikiye katlanmış,üstelikde neredeyse çöpe atılacak soğuk yemiş,çürümeye başlamış ürünleri vatandaşa fahiş fiatla kakalamaya çalışıyorlar. bugün bir marketin sebze reyonunda patlıcan ve salatalıklara,meyvalara baktım.patlıcan ve salatalıklar soğuk yemiş,şöyle bi sıktım cılk cılk,portakallar suyunu çekmiş,kupkuru,pörsümüş.bide utanmadan nerdeyse çöpe atılacak mala iki misli fiat istiyorlar. bende konserveye yöneldim,hem daha sağlıklı,hemde daha ucuza geliyor. soğuk yemiş sebzeye iki misli ödiyeceğine,al 3-4 tl ye bi kutu yaz türlüsü,taze fasulye,en iyisi o. böylece fırsat düşkünü pazarcılara ve manavlara ders olsun,ellerindeki malı iki misli fiatla satmayakalkıp çürütmesinler.
    Cevapla
  • Abdullah çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    ... Mehdi Eker Beyefendi'nin evinin bahçesinde her türden organik domates, salatalık, biber yetişirken Halka dayatıyorlar hormonlu meyveyi sebzeyi yahu bari ucuza verin'de hormonlu falanda olsa yesin insanlar.
    Cevapla