İstanbul'a 2 yıl tren girmeyecek!

Ankara-İstanbul arasını tam 3 saate indirecek olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin yapım çalışmaları nedeniyle İstanbul'a 2 yıl süreyle tren seferleri yapılamayacak.

İstanbul'a 2 yıl tren girmeyecek!
İstanbul'a 2 yıl tren girmeyecek!
GİRİŞ 30.01.2012 14:38 GÜNCELLEME 30.01.2012 14:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bu hatta, coğrafi şartlar, şehirleşme, istimlak zorlukları gibi nedenlerle yeni bir alternatif tren yolu yapılamıyor. Bu nedenle yeni hattın, mevcut hat üzerine yapılması gerekiyor. Hatta yapılan çalışmayla tren trafiğini aynı anda sürdürmek, gerek hattın zamanında bitirilmesi, gerekse güvenlik açısından mümkün olmuyor. Bu da İstanbul'a 2 yıl süreyle tren gitmeyeceği anlamına geliyor.

Söz konusu süre zarfında, tüm seferler duracağı için İstanbul'un sembol mekanlarından olan tarihi Haydarpaşa Tren Garı da 2 yıllık bir dinlenme dönemine girecek. Bu süre içerisinde tarihi gar baştan aşağı restore edilecek.

-Vagonlar Tekirdağ'dan gemilerle taşınacak-

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, vatandaşlar ile sanayici ve nakliyecilerin mağdur olmaması için bir dizi tedbir aldı.

Buna göre, bu süre içerisinde, güzergaha paralel karayolunda acil durumlar hariç iki yıl süreyle rutin bakımlar kaldırıldı ve yolun sürekli açık tutulması kararlaştırıldı. Belediyelerin bölgeye yönelik toplu taşıma kapasiteleri artırıldı.

Öte yandan sanayicilerin mağdur olmaması için Tekirdağ ile İzmit Derince ve Bandırma arasında yük treni vagonları gemilerle taşınacak. Avrupa'dan Ege bölgesine gidecek tren vagonları Tekirdağ'dan Bandırma'ya, Anadolu'nun iç kısımlarına gidecek olan trenler de Derince'ye gemilerle geçirilecek.

Eskiden Avrupa'dan gelen trenler Sirkeci'den Haydarpaşa'ya geçerken, bu hat iptal edilecek ve böylece trenlerin Avrupa'dan Asya'ya geçişi Tekirdağ'dan olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Başkanlığında, yerel yönetimler ve valilikler arasında 2 yıl süreyle koordinenin sürekliliğini sağlamak, hattın kapalı kaldığı sürede vatandaşların rahat ulaşımı için gerekli çalışmalar yapmak üzere bir komite kuruldu.

-122 yıllık hat YHT'ye uygun hale gelecek-

Marmaray ile yaklaşık zamanlı olarak ve birbiriyle entegre şekilde 2013 yılında tamamlanması hedeflenen Eskişehir-İstanbul kesimi, çift hatlı, elektrikli, sinyalli, en son yüksek hızlı tren teknolojisine göre yapılıyor.

YHT hat inşası çalışmaları kapsamında; 1890 yılında inşa edilen Köseköy-Gebze arasındaki mevcut hat, 122 yıl sonra yeniden yapılarak fiziki ve geometrik şartları Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğine uygun hale getirilecek; hat ihata alınacak, hat üzerinde hemzemin geçit bulunmayacak.

Hat üzerinde biri aç kapa olmak üzere 9 tünel, 10 adet köprü, 122 adet menfez olmak üzere 141 adet sanat yapısı bulunacak. Bu yapılar gerektiğinde tadil edilerek standart hale getirilecek, 28 adet yeni menfez ve 1 adet alt geçit yapılacak. Yapım kapsamında yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp kazı ve 720 bin metreküp dolgu gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan, Köseköy-Gebze kesimine paralel olarak kuzeyden yeni bir hat planlanıyor. Kuzey Marmara otoyolu üzerinde bulunan Üçüncü Boğaz Köprüsü ile bu yolun irtibatı sağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Emir Bilal 12 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Doğru Proje yapılmıştır. Ben bir Mühendis olarak ümit ediyorum ki doğru proje yapılmıştır yani yeni hat 2x2 olarak (iki gidiş iki geliş) ve yer altından metro gibi yapılır, üzerine de 2x2 veya 3x2 transit yol yapılır da kaybedilecek olan 2 yıl ileride onyılları kurtarır nitelikte olur, yeni tren hattı metro niteliğinde olur ve bir çok bağlantılar ile niteliklendirilmiş olur örneğin Zeytinburnu durağına bağlantı yapılarak Zeytinburnu-Merter-Keresteciler-Güngören hattı yapılır ayrıca Bakırköy-Bahçelievler-Bağcılar-Halkalı hattı gibi en az 10 hat yapılır da İstanbul'un trafik çilesi kökünden çözülmüş olur tabi her durağın yanında aktarma istasyonları ve insanların arabalarını gelip bırakıp trene gönül rahatlığı ile binebilecekleri otoparklarıda düşünmeden olmaz dimi
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    ne demek 2 yıl. sene 2012 2 yıl hat kapanır mı ya kazma kürekle mi yapacaksınız yolu teknoloji diye bişey var !
    Cevapla
  • ayhan 12 yıl önce Şikayet Et
    cok gec kalindi. demiryollari 70 li yillarda modernize edilmis olmaliydi.. ülke bastan basa tren hatlari ile donatilmali cogu hatlarda hizli ulasim saglayan lokomotifler kullanilmaliydi.. karayollarindaki yolcu tasimaciligi bu sayede olmayacakti..
    Cevapla
  • ismilazimdegil 12 yıl önce Şikayet Et
    Gerek Yok. Sirkeci garı da alınsın daha başka yere. Şehir içinde kaldı artık. Nostaljik şekilde işletilsin ama şehrin taa göbeğinde kalan, zamanında yapılan sanayinin şehrin içine alınmasın yönteminden dolayı gar iyice sırıtıyor ortada.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın AKP Günaydın.... 2007'de güya hizmete girmiş olacaktı.. Yaptıklarınızı söyleyip artistik yapacağınıza, yapamadıklarınızı söyleyip de özür dileyin.. Ayrıca yaptıklarınızı için de başımızda yumurta pişirip bir de size minnet duymamız gerektiği beklentisi içinde olmayın.. Zira sizler o iş için maaş alan devlet memurlarısınız.. İşinizi düzgün yaptığınızda zaten o iş için maaş alıyorsunuz.. Ama hatalı veya eksik yaptığınızda Allah hesabını soracaktır.. Bunu iyice belleyin de.. Sonra da bize "Yok CHP öyleydi de, MHP böyleydi de, biz bunu yaptık da.." diye artistik yapmayın.. Zira örnek almanız gereken onlar değil, Hz. Ömer'dir..
    Cevapla