'Pamuk ipli önlemi sektörü canlandıracak'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, pamuk ipliği ithalatındaki koruma önleminin sektörü canlandıracağını belirtti.

'Pamuk ipli önlemi sektörü canlandıracak'
'Pamuk ipli önlemi sektörü canlandıracak'
GİRİŞ 26.01.2012 12:07 GÜNCELLEME 26.01.2012 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, pamuk ipliği ithalatındaki korunma önlemi uygulamasının 3 yıl daha uzatılmasını doğru ve olumlu bir karar olarak değerlendirdi.

Türk özel sektörünün desteklenmesi açısından koruma önlemlerinin alınmasının artık her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Türkiye'nin tekstil sektöründe önemli bir üretim gücü olduğunu belirterek, karardan dolayı ekonomi yönetimine teşekkürlerini sundu. Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Ülkemizin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü koruması ve arttırabilmesi adına bu kararın alınması gerekiyordu. Şimdi bu kararla birlikte iplik sektörü önemli bir canlanma gösterecek.

Bu karar sektörün desteklendiği gibi Türk sermayesinin ve çalışanlarının da desteklenmesi anlamına gelmektedir.

İnanıyorum ki sektör temsilcilerimiz şimdi daha fazla yatırıma ve ihracata yönelecektir. Beklediğimiz bu kararın ülkemiz ekonomisi adına hayırlı olmasını diliyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğal değerlidir.... Bütün dünyada giyim ve ev eşyalarında sentetik kullanımı doğalın yerini aldı. Doğal yün ve pamuk kullanılan tekstil ürünleri 10 misli fiyata satılıyor. Söylendiği gibi GMOlu tohumlar verimli olmadı, zirai ilaç kullanımı da daha arttı, böylece toprak da verimsizleşti diyorlar. Doğal tohumla yapılan organik tarım altın değerinde olacak...
    Cevapla