Davos'tan dünyanın falına baktı

'Kriz kahini' olarak nitelendirilen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomi için oldukça karamsar bir tablo çizdi, Avrupa ve Yunanistan için çarpıcı iddiada bulundu.

Davos'tan dünyanın falına baktı
Davos'tan dünyanın falına baktı
GİRİŞ 26.01.2012 10:15 GÜNCELLEME 26.01.2012 10:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ünlü ekonomist Roubini, küresel ekonomiyle ilgili oldukça karamsar. Yunanistan'ın 18 aya kadar Euro Bölgesi'nden çıkacağını öngören Roubini, Avrupa'yla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Davos'ta CNBC'nin sorularını yanıtlayan Roubini, Avrupa'daki sorunların çözümünün yıllar alacağını söyledi.

Roubini şunları kaydetti: "Şu an Euro Bölgesi'nin sorunlu ülkelerinde durgunluk var. Almanya, Fransa ve İngiltere'den gelen veriler de 4. çeyrekte ekonomide daralma olduğunu gösterdi. Yani Avrupa'nın her yerinde durgunluk var. ABD'de ise büyüme çok zayıf. Euro Bölgesi'nde işler düzensiz hale gelirse ekonomide ikinci dip olabilir. Çin ekonomisinde de yavaşlama var.

Euro Bölgesi'nde çok fazla kamu ve özel sektör borcu var. Avrupa'da büyüme yok, rekabet gücü yok. Finanse edilemeyen cari açıklar var. Bu sorunlar Avrupa Merkez Bankası'nın para basmasıyla çözülemez. Bu sorunların çözümü yıllar alacak."

YUNANİSTAN EURO'DAN ÇIKACAK

Avrupa'nın kemer sıkma yerine büyümeye odaklanması gerektiğini belirten Roubini "Bence Yunanistan 12 ila 18 ay içinde Euro Bölgesi'nden çıkacak. Yunanistan Euro Bölgesi'nden çıkan son ülke olmayabilir. Bunun olmaması için ne yapmak gerekir? Avrupa Merkez Bankası'nın çok büyük bir niceliksel gevşeme programı başlatması gerekir' dedi..

Roubuni ayrıca, 'Euro Bölgesi'nde bir son kredi merciine ihtiyaç var. Bu, Avrupa Merkez Bankası, Kalıcı Kurtarma Fonu veya IMF olabilir. Sorunlu Euro Bölgesi ülkelerinin yüzde 20-30 oranında daha zayıf bir Euro'ya ihtiyacı var. Sorunlu ülkeler kemer sıktığı için çekirdek Euro Bölgesi'nde mali canlandırma gerekiyor. Hatta Euro Bölgesi'nde daha az kemer sıkılması, büyümeye daha çok odaklanılması gerekiyor" dedi.

CNBC-E

YORUMLAR 6
  • Nahit Pazarbaşı 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın editör..!!. Sayın editör yorummu bekliyorsun,hemen dibinde duruyor,yayınla gençler istifade etsin..!!
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 12 yıl önce Şikayet Et
    HASTAAA BATI I I I...!!!. Hayırdır ya ne oldu bu batıya.? Hani bizim batı aşıkları.? Dayandığınız duvar göçüyor.Zülümle,haksızlıkla,kul hakkınla,o masum SİYAH İNCİLERİN terleriyle canlarıyla kurduğunuz düzen bitiyormu acaba..??? ALLAH her şeyin sahibidir.Siyahıda,beyazıda,dişiside,erkeğide doğulusuda,batılısıda hepsinin sahibi ALLAH tır.HAK veHUKUKTAN ayrıldınmı,elbette MAZLUMLARIN AHI ÇIKACAK AHESTEEEE,AHESTEEEE...!! Hala aymadılarsa VARYOZ TEPELERİNE inmek üzere. HAK ASLA HAVADA ASKIDA KALMAZ..!! onunda sahibi ALLAH' dır.Haberiniz OLAAAAA....!!!!!
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Borca Dayalı Para Sistemi. Bu sistem yüksek nüfus artışı ve buna mukabil büyüme ve enflasyon gerektiriyor.. Aksi takdirde sistem kendi üzerine yıkılıyor.. Koş yoksa düşersin sistemi bu.. Artık koşulmadığı, koşulamadığı için düşülüyor.. Yoksa kemer sıkmayla falan alakası yok.. Ayrıca dünyadaki gelirin 5'te 1'i doğrudan bankalara akıyor.. Hiçbir üretimi olmayan bankalar, sadece kağıt para bastıkları ve havadan kredi ürettikleri, yani para ürettikleri için dünyanın 5'te 1'ini, yani 1.5 milyar insanı doğrudan köle olarak çalıştırıyorlar.. Borçlar da bunun üzerine.. Yoksa o borçlar başka birilerinden alınma borçlar değil.. Gide gide nihai kaynak olarak "para üretenler"e, yani bankalara dayanıyor.. Dünyada borcu +'da olan ülke de yok.. Roubini de bunlara kamufle yapıyor.. Yoksa kendi çoraplarını pazara çıkaracak adamı Davos'ta konuşturmazlar..
    Cevapla
  • Kriminal 12 yıl önce Şikayet Et
    SELAMİ ZORUNAMI GİDİYOR?. Ya sen bu süte taktın..Her haberin altına süt yorumu yapıyorsun..Yazsana bak Avrupa batıyor..Türkiye 10 lu yılların yıldızı olacak diye..Zorunamı gidiyor..
    Cevapla
  • MESUT SERİN 12 yıl önce Şikayet Et
    kanal 7,. bu başlık temsil ettiğin kimliğe yakıştı mı?reytinğ uğruna böyle basitliklere girmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle