Karın keyfini dondurmayla çıkardılar

Kar yağışı kentin bazı bölgelerinde ulaşımı aksatırken diğer taraftan renkli görüntülere sahne oluyor. Kahramanmaraş'ta bir firma, vatandaşlara kar yağışı altında dondurma keyfi yaşattı.

Karın keyfini dondurmayla çıkardılar
Karın keyfini dondurmayla çıkardılar
GİRİŞ 24.01.2012 12:57 GÜNCELLEME 24.01.2012 12:57

Bir kafenin bahçesinde kar üstünde çengele takılan dondurma, satırla kesilerek vatandaşlara ikram edildi.

Dondurma alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, karda dondurma yemenin zevkli olduğunu ve bunu herkese tavsiye ettiklerini ifade etti.

Çocuklarıyla birlikte dondurma yiyen Şule Kızıldağ, ''Gerçekten inanılmaz bir duygu. Başta çocuklarım için endişe duymuştum ama bu keyfi de kaçırmak istemedim. Ailemle kar altında dondurma keyfi yaşadık. Herkese tavsiye ediyoruz. Yılda bir kez de olsa bu zevki herkes tatmalı'' dedi.

Dondurmayı satırla keserek vatandaşlara ikram eden dondurma firmasının yönetim kurulu üyesi Erdal Kanbur, dondurmayı oluşturan salep, şeker ve sütün yüksek kalori içerdiğini belirtti.

Kar altında dondurma yemenin çok keyifli olduğunu ifade eden Kanbur, 'Bu havada dondurma yenir mi?' endişesinin yersiz olduğunu, soğuk havada dondurma yemenin üşütmeyeceğini aksine ısıtacağını kaydetti.

Kanbur, her kar yağdığında müşterilerine dondurma ikramında bulunduklarını, bunu artık geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, ''Sabırla kar yağmasını bekledik. Özellikle il dışından gelen müşterilerimiz bir hayli şaşırıyor. Ama kar altında dondurma yemek onları bir hayli mutlu ediyor'' diye konuştu.

KAYNAK: AA