Suriye Dedeman'la anlaşmasını feshetti

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Suriye Turizm Bakanlığı, Dedeman Otelleri ile anlaşmasını feshetti.

Suriye Dedeman'la anlaşmasını feshetti
Suriye Dedeman'la anlaşmasını feshetti
GİRİŞ 18.01.2012 13:19 GÜNCELLEME 18.01.2012 13:19

Dedeman Hotels & Resorts International Üst Yöneticisi (CEO) Tamer Yürükoğlu, Suriye'nin kendi içinde yaşadığı politik gelişmeleri ticaret hayatına yansıtmasının üzüntü verici olduğunu belirterek, ''Bu gelişmeler karşısında biz de yasal haklarımızı korumak için her türlü girişimde bulunacağız'' değerlendirmesini yaptı.

Dedeman Hotels & Resorts International'ın, Suriye Turizm Bakanlığı'nın, Dedeman şirketi ile arasındaki Şam ve Tedmur otelleriyle ilgili anlaşmayı feshetmesine ilişkin yazılı açıklamasında, şirketin 2008 yılında Suriye Turizm Bakanlığı'nın açtığı ve diğer uluslararası otel zincirlerinin de yer aldığı yasal ihaleye katılarak Dedeman Damascus, Dedeman Aleppo ve Dedeman Palmyra'nın işletme hakkını kazandığı, Ocak 2009 tarihinde Dedeman Damascus'un, şubat ayında Halep ve mart ayında Dedeman Palmyra'nın, Dedeman Oteller zinciri tarafından işletilmeye başlandığı anımsatıldı.

Suriye Turizm Bakanlığı ile karşılıklı olarak imzalanan yönetim sözleşmesinde açık bir şekilde, mülk sahibi Suriye Turizm Bakanlığı tarafından masrafları karşılanarak her 3 otelin de renovasyona tabi tutulması öngörüldüğü halde, bu yükümlülüğün Suriye Turizm Bakanlığı tarafından yerine getirilmediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bugüne kadar Dedeman Turizm Yönetimi AŞ tarafından maliyetleri üstlenilerek birçok kez renovasyon projeleri, tasarım ve sunumları yapılmış olup, Suriye Turizm Bakanlığı bu girişimler konusunda hiçbir olumlu yaklaşım göstermemiştir.

Bunun yanı sıra 2009 yılında kendini gösteren ekonomik kriz ve geçtiğimiz yılın başından bu yana Suriye'de yaşanan siyasi gelişmelerin sebep olduğu istikrarsızlık nedeniyle, ihale aşamasında taahhüt edilen öngörülerin gerçekleştirilmesi de mümkün olamamıştır.

Belirtilen tüm bu hususlar, düzenli bir şekilde ve resmi olarak Suriye Turizm Bakanlığı yetkililerine iletilmiştir. Dedeman Grubu'na resmi olarak tebliğ edilmemekle birlikte yakın dönemde medyada ifade edilen son gelişmeler, sözleşme koşullarının ihlalinin ötesinde, esasen son dönemde Suriye'de sıklıkla gözlenen, hükümet politikası şeklinde tezahür eden ve Dedeman ile birlikte, Suriye'de ticaret yapan Türk ve yabancı diğer birçok firmanın da maruz bırakıldığı kötü niyetli bir yaklaşımın varlığına işaret etmektedir.''

Dedeman Hotels & Resorts International CEO'su Tamer Yürükoğlu da konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

''Suriye'nin kendi içinde yaşadığı politik gelişmeleri ticaret hayatına bu şekilde yansıtması üzüntü vericidir. Bu gelişmeler karşısında biz de yasal haklarımızı korumak için her türlü girişimde bulunacağız. Dedeman zinciri olarak yayılma ve büyüme stratejimize kendi bünyemizde bulundurduğumuz başarılı otel portföyümüze, planlandığımız üzere Orta Doğu, Avrupa ve CIS ülkelerini de katarak devam edeceğiz.''

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, Turizm Bakanlığı'nın, Dedeman şirketi ile arasındaki Şam ve Tedmur otelleriyle ilgili sözleşmeyi feshederek, şirketten 31 Ocak tarihine kadar gerekli işlemlerin yapılmasını istediği belirtilmişti.

KAYNAK: AA