Özel güvenlik sektörü, standart istiyor

Özel güvenlik sektörü, elektronik güvenlik sistemlerine standart istiyor. Sektör temsilcileri üzerinde durulması gereken en önemli konunun yeni bir Özel Güvenlik İş Kanunu çıkarılması olduğunu vurguladı.

Özel güvenlik sektörü, standart istiyor
Özel güvenlik sektörü, standart istiyor
GİRİŞ 18.01.2012 12:32 GÜNCELLEME 18.01.2012 12:32

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclisi, TOBB İstanbul Hizmet Binasında sektördeki gelişmeleri değerlendirmek üzere biraraya geldi.

Toplantıda, TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, elektronik güvenlik sistemleri konusunda standart eksikliğinden yakınarak, ''Ülke elektronik güvenlik sistemleri çöplüğü haline geldi. Hukuki bir düzenleme şart'' dedi.

Özer, bu alanda yedek parça sıkıntısı çekildiğini, ürün bazında standart getirilmesi gerektiğini belirtti.

Alarm merkezi kurmak, işletmek, elektronik güvenlik sistemi kurmak veya pazarlamak gibi konularda mutlaka hukuki düzenlemeler yapmak ve bu işleri hakkıyla, prosedürlere uygun olarak yapanları korumak gerektiğini dile getiren Özer, kamu ihale sistemi ile ilgili sıkıntılardan söz etti. Bu sıkıntıların sadece Kamu İhale Kurumu ile ilgili olmadığını, birçok bakanlığı ilgilendirdiğini belirten Özer, konunun çok boyutlu olarak, bütün bakanlıklar nezdinde dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.

-Özel Güvenlik Kanunu-

TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Özer, meclis üyelerine 2012 yılında sektör olarak üzerinde durulması gereken en önemli konunun yeni bir Özel Güvenlik İş Kanunu çıkarılması olduğunu vurguladı. Herkesi bu çalışmaya katkı vermeye çağıran Özer, ayrıca İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusunda önemli eksikliklerin olduğunu ve iş yerlerinde yaşanacak olumsuzluklardan işyerleri kadar, özel güvenlik işverenlerinin de sorumlu olarak, ağır cezai yaptırımlarla karşılaşılabileceğini bildirdi.

-Çalışma grupları-

Bütün gayretlerinin sektörün önünü açacak, sıkıntılarını giderecek atılımlar gerçekleştirmek olduğunu belirten Özer, bunun için de meclis içinde çalışma komiteleri oluşturulduğunu söyledi.

TOBB Türkiye Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkan Yardımcısı Oryal Ünver de oluşturulan komitelerin Halkla İlişkiler Komitesi, Elektronik Çalışma Komitesi, KİK Çalışma Komitesi, TBMM Komitesi, Eğitim Komitesi, Hukuk Komitesi, Kıymetli Eşya ve Para Taşıma Komitesi, ARGE Komitesi olduğunu açıkladı.

KAYNAK: AA