Yerli otomobilde iki markaya açık kapı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobile ilişkin, 'Türkiye bu iş için hem teknolojik hem de insan gücüne sahip' derken iki markaya kapıyı açtı.

Yerli otomobilde iki markaya açık kapı
Yerli otomobilde iki markaya açık kapı
GİRİŞ 18.01.2012 14:52 GÜNCELLEME 18.01.2012 14:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimiyle ilgili olarak, ''Eğer FIAT ve TOFAŞ Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek, tasarımı Türkiye'de yapılmak, önemli parçaları Türkiye'de üretilmek ve Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük bir mutluluk duyarız'' dedi.

Ergün, İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen ''Girişimcilik Konferansı'' ve İktisadi Araştırmalar Vakfı ödül törenin ardından basın mensuplarının yerli otomobille ilgili sorularını yanıtladı.

Otomobil sektörünün Türkiye'deki durumuyla ilgili önceden çok kapsamlı açıklamalar yaptıklarını ve bu dönemde hükümet programında da ifade ettikleri gibi bu kadar güçlü olan bir sektörün merkezine mutlaka yeri bir marka ve yeni model otomobiller koymak icap ettiğini söylediklerini anımsatan Ergün, ''Bunun için gereken destek ve teşvik mekanizmalarını da oluşturuyoruz'' dedi.

Bunu sektörle de değişik zamanlarda bir araya geldiklerinde ifade ettiklerini belirten Ergün, sektörden bu konularda sıcak mesajlar da aldıklarını, bu sıcak mesajların yavaş yavaş somutlaştığını görmekten de memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ergün, şunları kaydetti:

''Bunun çok değişik yolları, çok değişik modelleri olabilir, çünkü baştan beri ifade ettiğimiz sektör her türlü yatırımı yapabilecek güce sahiptir. Hem ekonomik güce sahiptir hem teknolojik birikime sahiptir hem de yetişmiş insan gücüne sahiptir.

Bunu yaparken bir girişimci de tek başına bunu yapabilir ya da Türkiye'de bu sektörde olanlar veya sektöre yeni girmek isteyenler bir araya gelip de yapabilirler veya uluslararası sermaye ile işbirliği şeklinde de yapılabilir. Önemli olan Türkiye'den yeni bir marka ve model çıkarmaktır.

Bu marka ve modelin çıkarılması için değişik yöntemler uygulanabilir. Eğer FIAT ve TOFAŞ Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek, tasarımı Türkiye'de yapılmak, önemli parçaları Türkiye'de üretilmek ve Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük bir mutluluk duyarız.''

Gördükleri kadarıyla gelişmenin bundan ibaret olmadığını belirten Ergün, ''Başka firmalar da konunun üzerinde çalışmaktadırlar. Eminim, Türkiye önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sadece bir markayı değil birden fazla markayı ve modelleri piyasaya sunabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Bunu görüyoruz, bundan da memnuniyet duyuyoruz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • icayiroglu 12 yıl önce Şikayet Et
    Yüzüne bile bakmam.... Eğer yabancılarla ortaklığı bulunan bir firma bu işe girsin, o arabanın yüzüne bile bakmam. Hükümet bu konuda halkın beklentisini anlayamamıştır. Gerekirse devlet tek başına bunu milli bir mesele haline getirip kendisi yapmalıdır. Bu işin içine en ufak bir şaibe girsin kimse bu arabayı milli diye almaz. Bu da böyle biline..
    Cevapla
  • bahadır SARI 12 yıl önce Şikayet Et
    Grup. Bu grup yıllarca yapabilmlerine rağmen çok iyi paralar kazanmışlardır zaten baika ülkelerin desteğiyle yapılıcaksa yerli otomobil demeye gerek yok yerli ithal en mantıklısı ben bu gurubun yaptığı bir yerli araba şahsen almak istemem
    Cevapla
  • efsane 12 yıl önce Şikayet Et
    illa ki bir marka sart degil. diyelim ki fiyat ile tofas yapti bunu.illa ki bir marka olacak diye birsey yok.baska firmalar da bir proje yapabilir.ama kabul etmek lazim.bu cok masrafli ve riskli bir is.is adami esnaf olan bütün yorumcularda katilacaktir ki hicbir isadami bu kadar büyük bir yatirim gerektiren ve uzun süre kar edene kadar cepten harcamak zorunda olacagi bir ise kolay kolay girmez.devlet tesvik verse bile bu o kadar kolay degil
    Cevapla
  • asü_68 12 yıl önce Şikayet Et
    Tofaş. Fiat vs.... gibi firmalar zaten Türkiye'nin yerli bir arabası olmasını istemeyen kuruluşlar. Amacımız eğer Türkiye de otomobil yapmaksa zaten yapılıyor bu firmalara destek çıkmaya gerek yok eğer amaç yüzde yüz yerli otomobil üretmekse acele kararlar verip böyle atılımların amaçlarından sapmasını sağlayacak kararlar vermekte acele etmemeliyiz. eğer gönüllü iş adamları çıkmaz ise aynı 3. boğaz köprüsünde olduğu gibi milli bütçe ile gerçekleştirilmeli. unutulmamalı ki yerli otomobildeki amaçlardan bir diğeri bu projenin bu alanda ağır sanayinin gelişmesi için Türkiye'ye ön ayak olacağı. yerli otomobil üretilirken böyle zorlukların çıkacağı baştan belliydi, çok uzağa gitmeye gerek yok jet Fadıl'ın İmza markalı yerli oto reklamları gündemi meşgul etmeye başlamsından sonra başına gelmeyen kalmadı. Özellikle otomotiv sektöründe faaliyet gösteren medya patronlarının kanalında uzun süre gündemi meşgul etti. geçmişe şöyle bir dönüp bakmakta fayda var...
    Cevapla
  • efsane 12 yıl önce Şikayet Et
    100% olabilir mi. motorun yerli olup olmamasi ilk etapta cok önemli degil.mühim olan cikacak arabayi yerli bir marka olarak pazarlayabilmek.yoksa bu devirde hangi ürün 100%.önce böyle bir marka ortaya konlulur,sonra türk mühendisler buna zamanla bir motor yaparlar.o zaman kadarda arabanin bir pazari olusmus olur.zaten artik önemli olan markalasmak.adidas,nike gibi bircok dünya devinin textil ürünleri türkiyede üretiliyor.hemde 100%yakin olarak.ama sonuc olarak adam üstüne kendi logosunu yapistirdiginda bu türk mali olmuyor.halbuki made in Turkey yazmasina ragmen.ayni ürünü nike degilde nihat olarak satmaya kalksan fiyatin 30% belki satabilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle