EXPO logosu görücüye çıktı

İzmir'in EXPO logosu, düzenlenen törenle tanıtıldı.

EXPO logosu görücüye çıktı
EXPO logosu görücüye çıktı
GİRİŞ 18.01.2012 00:23 GÜNCELLEME 18.01.2012 00:23

Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında logo, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO İzmir 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve Yürütme Kurulu Komite Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar tarafından tanıtıldı. Toplantıda strateji oluşturarak planlı ve düzenli çalıştıklarını belirten EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Hedefe ulaşmak istiyoruz. İletişim stratejisinin ilk adımını logoyla attık. Bu logoda dünyaya İzmir'in pozitif gücünü, gençliğini, sıcaklığını, konukseverliğini gösterecek bir logoyla tanıtacağız" dedi. Bu süreçte kentin tüm kesimlerinden destek beklediklerini ifade eden Özgener, "Aktif bir internet sitesi olmalı. Site ve diğer danışmanlık alınacak diğer hizmetlerde ihaleye yakın zamanda çıkacağız. Şubat ya da Mart ayında hizmet alacağımız kurumlarla olan ihaleleri tamamlayacağız. Sonucunda da tüm hızıyla dosyamızı hazırlayacağız ve delege bazında çalışmaya başlayacağız. Tüm kentten destek alıyoruz, üniversite rektörlerinden halka, öğrencisinden yaşlısına kadar destek alıyoruz. Bu bir ekip işi, ekip geniş olmalı. Kim destek olmak istiyorsa onlarda faydalanmak istiyoruz. Üniversiteler bu anlamda çok önemli. Rektörlerle 30 Ocak'ta bir toplantı yapacağız" diye konuştu.

"2020 BÜTÇESİ HAZIR"

İnciraltı'nı EXPO alanı olarak ilan ettiklerini dile getiren Kıraç, "Belediyemizden imar için özel bir yasa çıkması talep var. Bunun için bir hazırlık yapıp çalışacağız. EXPO sürecinde dış işleri ağırlıklı bir yol izleyeceğiz. Büyükelçi seviyesinde bir temsilci göreve başlayacak. Yürütme kurulunda da yine öyle birisi yer alacak. Fahri konsolos seviyesinde işadamları var onlardan da destek almaya devam edeceğiz. Haziran'da yeni sunum yapılacak" diye konuştu.

3 Şubat'ta BİE Başkanı Loscartales'e ziyarete nezaket ziyaretine gideceklerini, Türkiye'yle tarihi ve kültürel bağları bulunan Orta Asya, Kafkasya, Karadeniz ve Balkan Ülkeleri'ne kalkınmalarında destek vermeyi amaçlayan TİKA kuruluşuyla da ortak hareket edeceklerini belirten Vali Kıraç, "EXPO 2015'te harcanan miktar üzerinden 2020 bütçesini oluşturduk. Bu 50 milyon liralık bütçenin bize yeteceğini düşünüyorum. Herhangi bir kaybedilmesi halinde bütçe yüzünden EXPO'yu kaybettik dedirtmeyeceğiz. Yakın zamanda hem Başbakanımızı hem de Cumhurbaşkanımızı teşekkür için ziyaret edeceğiz" dedi.

"PÜF NOKTA SUNUM DOSYASINDA"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sunum dosyasına dikkat çekerek, "Sunum dosyamız mükemmel olmalı. 2020 stratejik bir plan gerektiriyor. Bu olayın püf noktası bu. Diğer kurumların, hükümetin yatırımları, verecekleri destekler çok önemli. Yapılacakları bugünden projelendirip 2020 için uygun noktaya getirirsek EXPO İzmir'e, Ege'ye büyük bir katkıda bulunacak. İşin bu tarafı beni çok ilgilendiriyor. Belediyeni stratejik planı çevre açısından belirli bir yere taşımak içindir. Yüzülebilir körfez, tasarım kenti İzmir; körfezin, kıyıların terasların tasarlanması, kent dönüşümün hızlı olması, yeni yolların yapılması, tramvay, metro yapılması, yeşil alanların kazandırılması, çöp dönüşümünden, çamur kurutmasına kadar bütün bu hazırlıkları bitirip ana arterleri açıp, kongre fuar merkezini yapıp kenti 2020 için hazırlıyoruz. Bizim yapabildiklerimiz var, bakanlıktan izin beklenen projeler var. Bunların yaşama geçmesi çok önemli. 2013 sürecinde oylamaya giderken 2015 için taahhüt etiklerimizi yaparsak İzmir'in o günden bugüne ne kadar mesafe aldığını, neyi ne derece yapabileceğimizi göstereceğiz. Bu konuda herkesten başta milletvekillerinden, bakanlar kurulundan projeler için bir an evvel belli izinlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA