Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor

Otomobilde vergi reformu için düğmeye basıldı. Otomotiv sektörünün uzun süredir talep ettiği çevre dostu araçlara düşük vergi talebini Maliye Bakanlığı gündeme aldı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor
Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor
GİRİŞ 12.01.2012 10:33 GÜNCELLEME 12.01.2012 10:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mehmet Nayır'ın haberi

Sektörün taleplerinin kabul edilmesi durumunda çevreyi daha az kirleten, benzinli ve yeni nesil güneş pilli araçların vergisi düşecek. Dizel araç vergileri ise aynı seviyede kalacak.

Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) karbon emisyonuna göre düzenlenmesi için sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Otomotiv sektörü oyuncularının Maliye Bakanlığı'ndan vergilendirme sisteminin değişimine yönelik taleplerde bulunduğu öğrenildi.

Sektörün oyuncularının detaylı rapor hazırlamaya başladığı öğrenilirken, raporun tamamlamasının ardından çalışmaya son şekli verilecek.

BENZİNLİ OTO VERGİSİ DÜŞECEK

Sektörün talebinin kabul edilmesi halinde çevreye daha az zarar veren taşıtlardan düşük miktarda MTV ve ÖTV alınacak.

Örneğin bu durumda çevreye daha az emisyon veren benzinli taşıtların fiyatı düşerken, dizel araçlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.

Yetkililer, bu çalışmanın Avrupa'da yaygın olarak uygulandığını ifade ediyorlar.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • İbrahim AVCI 12 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET. Eliniz güçlü ise istediğiniz her şeyi görüşebilirsiniz her kanunun çıkması konusunda görüş bildirirsiniz.Ama sıradan vatandaş iseniz hiç birşey konuşmaya ve söylemeye hakkınız yok.Demokrasi böyle birşey herhalde biz anlamadık anlayan varsa anlatsın
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    lpg ?. doğaya neredeyse hiç zararı olmayan lpg'li araçlar ne olacak?
    Cevapla
  • Hel Fodul 12 yıl önce Şikayet Et
    bence öyle olmaz. benzinli aracın vergisi yine düşük olabilir. ama bunu ayarlamak için dizel araçların vergisini artırırlar, benzinli aracın vergisini düşürmezler.
    Cevapla