Vestel'in 2012 hedefi 3,5 milyar dolar

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, 2012 toplam ciro hedefini 3,5 milyar dolar olarak belirlediklerini bildirdi.

Vestel'in 2012 hedefi 3,5 milyar dolar
Vestel'in 2012 hedefi 3,5 milyar dolar
GİRİŞ 11.01.2012 16:45 GÜNCELLEME 11.01.2012 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Soruları yanıtlayan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, 2011 yılında yaşanan küresel krizin beyaz eşya sektörüne yansımadığını, bu yıl için ise şimdiden bir öngörüde bulunmanın doğru olmadığını söyledi.

Geçen yıl sektörün yaklaşık yüzde 20 civarında büyüdüğünü kaydeden Yüngül, ''Bu sene sektörde bu kadar büyük bir büyüme beklemiyoruz. Yüzde 5-10 arası bir büyüme bekliyoruz'' dedi.

Vestel'in elektrikli otomobiller için yakıt pili çalışması hakkında da bilgi veren Yüngül, hidrojen ve bordan yakıt pili üretim çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Aşağı yukarı 7 yıldır bu iş üzerinde çalışıyoruz. Daha en az bir 5 yıl daha çalışırız, 5 yıldan önce ticarileşmez.

Tüm dünyadaki çalışmalar da böyle. Daha laboratuvar çalışmalarından dahi çıkamadı. Petrol fiyatlarının düşük olması bu işleri biraz yavaşlatıyor dünyada. Petrol yükselirse bu işler rahatlar'' görüşünü dile getirdi.

LED aydınlatma ampulleri

Bu sene en önem verdikleri konulardan birinin LED aydınlatma ampulleri olduğunu anlatan Yüngül, Manisa'daki bir fabrikayı tamamen LED aydınlatma üretimine döndürdüklerini söyledi. LED aydınlatmalara çok talep olduğunu kaydeden Ömer Yüngül, özellikle fabrikaların taleplerine yetişemediklerini söyledi.

LED aydınlatma çalışmaları için şimdiye kadar yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Yüngül, şunları söyledi:

''Bu sene de 50 milyon dolarlık bir yatırım planladık. Beyaz eşyalardaki LED kullanımından, işyerlerine, fabrikalara, evlere ve cadde, sokak aydınlatmasına kadar büyük bir hazırlık içindeyiz.

Hepsine gireceğiz. Türkiye'nin en büyük LED projesi bu, ciddi bir yatırım yapıyoruz. Enerji tasarrufunda büyük bir olay. Özellikle evlerde 100 voltluk bir ampul kullanırken 12 voltluk bir ampul kullanıyorsunuz.''

Yüngül, konuyla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşmelere başladıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ESİN YALNIZ 12 yıl önce Şikayet Et
    hedef ve gerçekleşen.... Zorlunun 5 yıl içinde 5 milyar doları ihracat olmak üzere 6 milyar dolar ciro hedefinin üzerinden 10 yıl geçti. Vestelin geldigi noktayı küçümsemiyorum. Çok büyük işler yaptılar ama bolkeseden de atmamak lazım.
    Cevapla