İntibak Yasası'na son şekli veriliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yasayla ilgili çelişki olmadığını, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında çalışmaya son noktayı koyacaklarını söyledi.

İntibak Yasası'na son şekli veriliyor!
İntibak Yasası'na son şekli veriliyor!
GİRİŞ 11.01.2012 12:08 GÜNCELLEME 11.01.2012 12:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Çelik'in açıklamaları şöyle:

"İntibak Yasası ile ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Fakat intibak sisteminin uygulama şekli 2000 yılı öncesi SSK'lılar diye ifade ettiğimiz hizmet akdi ile çalışan işçilerimizin emekli olanlarının intibak sorunu olarak ifade ediyoruz.

2000 öncesi 2 milyon 743 bin emeklinin 2000 sonrası gelişme hızından pay vermeye dönük düzenlemedir. Burada Bakanlar Kurulu'nda görüşmemize rağmen bu gelişme hızından verilecek pay oranı ile ilgili bir mutabakatımız olacaktır.

Ancak sayın Başbakanımızın acil durumdan dolayı Bakanlar Kurulu'ndan ayrılması üzerine o rakam ile ilgili bir değerlendirme olamadığı için açıklama gerçekleşemedi.

Biz de bakanlar olarak Sayın Başbakanın bilgisi olmadan böyle bir oranı belirlemedik. O yönüyle bir çelişki değil görüşüldüğü doğrudur. Ama o orandan dolayı önümüzdeki pazartesi günü yapacağımız toplantıda nihai bir açıklamayı gerçekleştirmiş olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    En düşük işci emekli maaşı 1100-1200 TL olacaktı.... ...Ak parti referandumdan sonra yan çizmeye başladı söz verdikleri Tüm işçi emeklilerinin parasını versinler yoksa bunun vebalini ödeyemezler? Allah var Allah!!!!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti intibak Yasasında yanlış yapıyor? 2000.den sonra Emekliler dava açsın?. ...İntibak yasası Tüm emeklileri kapsaması lazım!? bunun vebali var Ecevit zamanında hasır altı edilen Emeklinin hakkını,parasını Ak partide resmen gazpediyor ne farkları kaldı ecevitden???,... 2000.den sonra emekli olanlar Mahkemeye başvurup dava açsınlar!!!!!!!!
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    refarandumdan önce. refaranduma evet oyu isterlerken başka türlü konuşuyorlardı,AKP yanlısı haber kaynakları en düşük emekli maaşı 1200 tl olcak diye yırtınıyordu. çalışma bakanı bütün emeklilere iyileştirme olacak bile demişti. istediklerini elde edip artık emekliyle ileri kalmayınca ne oldu,dağ fare bile doğuramadı,koca dağ doğura doğura PİRE doğurdu.
    Cevapla
  • faruk canpolat 12 yıl önce Şikayet Et
    AKP VE İNTİBAK YASASI. AKP hükümeti emekli millet vekilleri ile kendi maaşlarına gelince %100 artış meklilere gelince 20-ila 200 krş arası bunlarda merhamet diyen hiçbirşey yok huzuri ilahide ben bunlardan davacı olacağım çünkü üç dö4rtyıl görev yap yan gel yat ondansonra emekli oldum diye yedi sekibin maaş al soralım bu millet vekillerine ülke için faydalı ne yapmışlar işte akp bu vebali ödeyemez aslında kendi millet vekillerini sağlama almak için diğerlerininde ağzına bal koyuyorlar akp oy vermekmi asla yapılan anketlerde birinci parti imiş birde gelsinler bizim bulunduğumuz yörede yapsınlar % 70 oyu olan akp şimde % kaç alabilir akp oy verenler mesul altındadırlar
    Cevapla
  • burhan göksu 12 yıl önce Şikayet Et
    HAYDİ ALLAH AŞKINA. ŞU İNTİBAK YASASINI BİR AN ÖNCE DEĞİŞTİRİN MİLLETİN DUASI SİZİNLE OLUR AKSİ HALDE İŞİNİZ ZOR OLABİLİR.Emeklilerin hali gercekten zor 600,700,800,900 tl ile gecinen çok aile var lütfen insaf bu millet sizi duaları hükümet etti bunu yaparsananız yine milletin duası sizinle olur hem sizin bütceniz bereketli olur hemde samimi olarak emeklilerin duasını alırsınız haydi işe koyulun Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle