Şeker özelleştirmesine vize çıktı

Şeker-İş Sendikası, özelleştirilen B ve C portföyünde yer alan 10 şeker fabrikasının özelleştirilmesinin durdurulması amacıyla Danıştay'a açtığı dava

Şeker özelleştirmesine vize çıktı
Şeker özelleştirmesine vize çıktı
GİRİŞ 04.01.2012 09:25 GÜNCELLEME 04.01.2012 09:25

Şeker özelleştirmesinde Danıştay'dan vize çıktı. Şeker-İş Sendikası, özelleştirilen B ve C portföyünde yer alan 10 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde üretimin devamlılığının garanti altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay 13'üncü Dairesi'ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı.

Bundan iki yıl önce benzer bir davada Şeker-İş Sendikası'nı haklı gören Danıştay 13'üncü Dairesi, bu sefer sendikanın itirazlarını gerçekçi bulmayarak, özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebini reddetti.

Şeker-İş Sendikası, Danıştay 13'üncü Daire'nin ret kararını Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu'na götürerek itiraz edecek.

Geçtiğimiz kasım ayında yapılan özelleştirme ihalesinde Türkşeker'e ait portföy B grubunda yer alan Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarına 266 milyon dolara Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, C portföyünde yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarına da 656 milyon dolara Ak-Can Şeker en yüksek teklifi vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL