Van'da, 400 kişilik fabrika kuruluyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, depremden sonra tesislerin faaliyette olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ''Hiç kimse yatırımdan vazgeçmiş değil'' dedi.

Van'da, 400 kişilik fabrika kuruluyor
Van'da, 400 kişilik fabrika kuruluyor
GİRİŞ 03.01.2012 16:08 GÜNCELLEME 03.01.2012 16:08

Van Valisi Karaloğlu, Gökçenay Grup tarafından 1 yıl önce OSB'de 48 bin metrekarelik alan üzerinde inşaatına başlanan ve Mart ayında üretime geçmesi planlanan mermer ve granit fabrikasını gezdi. Karaloğlu, Yönetim Kurulu üyesi Bedrettin Gökçenay'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kentte meydana gelen yıkıcı depremlere karşın yatırımını durdurmayan firmanın yetkililerine teşekkür eden Karaloğlu, depremden sonra tesislerin faaliyette olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Depremden hemen sonra yaşanan şaşkınlık ve bazı sorunlardan dolayı yatırımların durma noktasına geldiğini, Vanlıların depremler nedeniyle geçici olarak şehir dışına çıktıklarını anlatan Karaloğlu, ''Ama hiç kimse yatırımdan vazgeçmiş değil. Sadece erteleme söz konusu olabilir. Yatırımcılara, deprem olmasına karşın risk alarak kendi topraklarına, şehirlerine yatırımlarını sürdürdükleri için çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bedrettin Gökçenay da depreme rağmen yatırıma ve istihdama katkıda bulunmaya devam ettiklerini, Mart ayında üretime geçecek fabrikada 400 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Fabrikada kullanılacak işleme makinelerini İtalya'dan gemi ile Mersin'e oradan da TIR'larla Van'a getirdiklerini anlatan Gökçenay, İtalya'dan gelecek teknik ekiplerin 15 Ocak'tan itibaren makinelerin montajına ve test aşamasına başlayacaklarını kaydetti.

Gökçenay, 10 milyon avroya mal olan fabrikada, günlük bin metreküp mermer işleneceğini, işletmenin hem kent hem de bölge ekonomisine önemli katkı sunacağını ifade etti.

KAYNAK: AA