Gazprom'dan Gaz fiyatı için net mesaj

Rus Gazprom Başkanı Aleksiy Miller, Türkiye'nin Güney Akım'ın kendi karasuları içindeki bölümünün inşasına izin vermesinin Ukrayna veya diğer ülkelere verilen gaz fiyatını etkilemeyeceğini söyledi.

Gazprom'dan Gaz fiyatı için net mesaj
Gazprom'dan Gaz fiyatı için net mesaj
GİRİŞ 28.12.2011 18:53 GÜNCELLEME 28.12.2011 18:53

Rus ''RBK'' ajansı, Miller'ın Botaş Genel Müdürü Fazıl Şenel ile imzaladığı doğal gaz alanında işbirliği anlaşmalarının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Güney Akım'ın inşasına verdiği iznin Ukrayna veya diğer ülkelere verilen gaz fiyatını etkilemeyeceğini söylediğini belirterek, ''Gaz piyasasındaki fiyatlar petrol ürünlerine bağlı. Güney Akım için inşaat izni Gazprom'un sözleşmelerinde kullandığı fiyatlandırma formülünü genel veya özel olarak etkilemeyecek'' ifadesini kullandığını duyurdu.

Miller, Türkiye'den alınan inşaat izninin boru hattının programlarına uygun olarak 2015 yılının sonuna kadar tamamlanacağının en önemli delili olduğunu kaydetti.

Bu arada Gazprom'dan yapılan açıklamada da, Güney Akım'ın Türkiye'nin ekonomik alanından geçişi ve inşaatı için gerekli tüm izinlerin önkoşulsuz olarak sağlandığı belirtildi.

KAYNAK: AA