PTT'deki sözleşmelilerden zam tepkisi

Türk Haber-Sen, Haber-Sen ve Bağımsız Haber-Sen üyeleri, maaş zammı konusunda kadrolu ile sözleşmeli personel arasında ayrım yapılmasını protesto etti.

PTT'deki sözleşmelilerden zam tepkisi
PTT'deki sözleşmelilerden zam tepkisi
GİRİŞ 28.12.2011 13:05 GÜNCELLEME 28.12.2011 13:05

Sendikalara bağlı PTT çalışanları, ellerinde ''Taşeron işçiliğe son'', ''Köle değil çalışanız'' yazılı pankartlarla Devlet Personel Başkanlığı önünde toplandı.

Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, grup adına yaptığı açıklamada, Yüksek Planlama Kurulu kararının 3 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kararla PTT çalışanı şef, amir ve uzmanların maaşına net 153 lira artış yapıldığını ifade eden Polat, ''PTT dağıtıcısına, gişe memuruna, şoföre, teknik personele ve PTT'deki diğer sözleşmeli personele zam verilmediğini'' ifade etti.

Resmi Gazete'nin 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer sayısında ''Eşit İşe Eşit Ücret'' olarak bilinen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Polat, ''Maaşını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre almakta olan tüm personele hatırı sayılır ücret artışı yapıldı. PTT başta olmak üzere KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele ise zırnık verilmedi'' diye konuştu.

Polat, 2002 yılında öğretmen, polis, din görevlisi gibi birçok kamu görevlisinden 300 ila 500 lira fazla maaş alan sözleşmeli personelin bugün 300 ila 500 lira eksik aldığını savunarak, şunları kaydetti:

''Bu memlekette ekmeği müsteşar kaç paraya alıyorsa, biz de aynı paraya almıyor muyuz? Milletvekilleri, çocuğu için üniversiteye bizden farklı mı harç ödüyor? Milletvekili ve emeklisine yüzde 100 zam yapılırken, bizi yok saymalarını hangi adaletle anlatabilirsiniz? Sayın Başbakan başta olmak üzere YPK üyelerine sesleniyoruz, mazinizi unutmayın. Askere gittiğinizde mektubunuzu biz getirdik, çocuklarınız üniversiteyi kazandığında yine kapınızı biz çaldık. Şimdi de ekmeğimiz için kapınızı çalıyoruz. Bu sese kulak verin.''

Açıklamanın ardından çalışanlar, PTT Kızılay Şubesi'nin önüne gelerek, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Gruptakiler, daha sonra ''PTT çalışanlarını unutturmamak'' ve PTT'nin ''Kart Bizden, Göndermesi Sizden'' kampanyasına destek amacıyla başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere ve yakınlarına yılbaşı tebrik kartı gönderdi.

KAYNAK: AA