50 bin üyeli TÜRKONFED'den Fransa'ya tepki

TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz, ''10 bin iş insanını temsil eden TÜRKONFED olarak, Fransa Parlamentosu'nun yasayı kabulünü esefle kınıyoruz'' dedi.

50 bin üyeli TÜRKONFED'den Fransa'ya tepki
50 bin üyeli TÜRKONFED'den Fransa'ya tepki
GİRİŞ 22.12.2011 18:49 GÜNCELLEME 22.12.2011 18:49

Çenesiz, yaptığı yazıyı açıklamada, Fransa Parlamentosu'nun ''Ermeni soykırımını inkar etmeyi cezalandırma'' konulu yasa tasarısının kabulünün vahim bir olay olduğunu kaydetti.

Yasa tasarısının kabulüyle birlikte, Türk-Fransız dostluğunun yara alabileceğini ve ticari ilişkilerin zarar görebileceğini dile getiren Çenesiz, ''Türkiye çapındaki 10 bin iş insanını temsil eden TÜRKONFED olarak, Fransa Parlamentosu'nun yasayı kabulünü esefle kınıyoruz'' dedi.

Çenesiz, Fransa'nın ''Ermeni soykırımını inkarı cezalandıran'' yasa tasarısını kabulün; insan hakları, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet gibi Avrupa Birliği'nin temel değerlerini hiçe saymak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Tarihinde düşünce ve ifade özgürlüğü için büyük mücadeleler olan Fransa'nın bunlara kısıtlama getirmesi, insan hakları ve demokrasi ilkeleriyle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Sınırlı sayıda milletvekilinin katıldığı bir oturumdan çıkan kararın, iki büyük ülkede kalıcı sorunlar yaratmayacağını umuyoruz. Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilen teklifin Senato'da onaylanmayacağını ve bu yasanın Fransa'ya düşünce özgürlüğünü yasaklayan bir ülke sıfatı kazandırmayacağını ümit ediyoruz.

Fransa'da gerçek bir demokrasi ve ifade özgürlüğünü kısır iç politika çekişmelerine kurban etmeyecek olgunlukta bir Senato varsa, yasanın Türkiye Cumhuriyeti diplomasisinin ve yetkililerinin müdahalesine bile gerek olmaksızın reddedilmesi gerekir. Fransız Senatosu'nun sadece Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin oy hesapları üstüne kurduğu bu çağ dışı yasa önerisini kabul etmeyeceğini umuyoruz.''

KAYNAK: AA