Huawei'den İTÜ öğrencilerine brifing

Huawei'nin Orta Asya ve Kafkaslar Bölge Merkezi Huawei Türkiye, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerine Sektör Günleri'nde telekomünikasyon sektörüne ilişkin bilgi verdi.

Huawei'den İTÜ öğrencilerine brifing
Huawei'den İTÜ öğrencilerine brifing
GİRİŞ 20.12.2011 19:49 GÜNCELLEME 20.12.2011 19:49

Huawei Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Şirket yöneticileri, İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün 14. ''Sektör Günleri'' organizasyonunda, öğrencilere telekomünikasyon sektörünü ve Huawei'de staj ve çalışma olanaklarını anlattı.

Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi Pazarlama Direktörü Bilgin Demir, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, öğrencileri bilgilendirmek ve vizyoner bir bakış açısına sahip olmalarını sağlamak için İTÜ Sektör Günlerine destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Mobil iletişimdeki değişim sayesinde arz ve talepte önemli değişimler yaşandığına dikkati çeken Demir, gençlerin azla yetinmediklerini ve yaşamın her anında mobil olmak istediğini kaydetti. Farklı dijital platformlara erişimin vazgeçilmez bir gereksinim olduğunu dile getiren Demir, Huawei Cihaz Grubu olarak akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı cihazlarla bu talebi karşıladıklarını ve inovasyon ile sürekli gelişim sağladıklarını bildirdi.

Mobil geniş bant hızının 300 Mbps'ye yükseldiğinin altını çizen Demir, 2011 Haziran ayı itibariyle 3 milyon 600 bin kişinin 3G kullandığını, Bulut Bilişim teknolojisi sayesinde artık her cihazın bir sim kartı olacağını ifade etti.

Bilgin Demir, sim kartlar sayesinde uzaktan kontrol edilebilecek olan akıllık cihazlar sayesinde akıllı ev ve ofislerle hem ev hem de iş yaşantısında önemli değişimler yaşanacağını vurguladı.

Dünyadaki 2. en büyük uluslararası ARGE yatırımını Türkiye'de gerçekleştiren Huawei'nin ARGE Merkezi Direktörü Kamil Şahin de öğrencilere Huawei'nin vizyoner ve inovatif yapısını anlattı.

Huawei'nin ARGE çalışmaları ile hem finansal hem de ürün-servis alanında her geçen gün gücünü artırdığını belirten Şahin, Huawei Türkiye'nin patent başvurularının, Türkiye'deki ARGE çalışmalarının en büyük inovasyon göstergesi olduğunu kaydetti.

Yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirmeleriyle çok sayıda patent başvurusu yapıldığını anlatan Şahin, Huawei Türkiye'nin ARGE yapısını, ''26 yaş ortalamasıyla genç, üretken ve her zaman yenilikçi ürün ve servisler geliştiren bir üs'' olarak tanımladı.

Huawei Türkiye ARGE merkezindeki mühendislerin geliştirdiği yazılımlarla, Türkiye'nin ilk 5 ARGE ihracatçısı konumuna gelmesini hedeflediklerini belirten Şahin, Huawei'nin, genç mühendislere verdiği eğitim ve sağladığı imkanlarla onları dünya standartlarında bir mühendis haline getirdiğini ifade etti.

KAYNAK: AA