Karşılıksız çek çalışmaları hızlandırılıyor

Çek Kanunu kapsamında karşılıksız çek verenlere verilen hapis cezalarını kaldırılması için Adalet Bakanlığı yeni bir paket hazırlıyor. Paket Bakanlar Kurulunda ele alınacak!

Karşılıksız çek çalışmaları hızlandırılıyor
Karşılıksız çek çalışmaları hızlandırılıyor
GİRİŞ 12.12.2011 09:21 GÜNCELLEME 12.12.2011 09:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bilal Çetin'in haberi

Adalet Bakanlığı yargının hızlandırılması için yeni bir paket hazırlıyor.

Hazırlanan tasarıya göre Çek Kanunu kapsamındaki 'karşılıksız çek'e verilen hapis cezaları ortadan kaldırılacak.

Çek Kanunu kapsamında karşılıksız çek verenlere verilen hapis cezası kaldırılacak.  Karşılıksız çekte hapis cezası yerine tacirlere 5 yıl süreyle çek yasağı getirilecek.Yaklaşık 10 bin kişinin karşılıksız çek kesme suçundan dolayı cezaevinde olduğu belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da karşılıksız çekteki hapis cezasının kaldırılmasına onay verdi. Merkez Bankası nezdinde karşılıksız çek verenlerle ilgili merkezi bir sistem kurulduğu ve karşılıksız çek verenlerin buradan takibinin yapılabildiği öğrenildi. Karşılıksız çek verenlerin sayısında büyük bir düşme yaşandığı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak

Yargının hızlandırılması kapsamında birçok trafik suçunda mahkemelere müracaat edilmesine yönelik uygulamada kaldırılacak. Alkollü araç kullanma başta olmak üzere trafik suçlarındaki birçok ceza adli makamlar kanalıyla veriliyordu.

Yeni uygulamada trafik suçları adli makamlara taşınmayacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanana yargının hızlandırılmasına ilişkin kanun tasarısının 16 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 2
  • erol 12 yıl önce Şikayet Et
    bende vatandaşım. çek te hapisi kaldıran devlet o zaman benim karşılıksız çeklerimin parasını neden ödemiyor resmen soframdan ekmeğim çalınıp ona verilecek ve bunu benim devletim yapacak ayıptır yaa.
    Cevapla
  • hakki cagiran 12 yıl önce Şikayet Et
    GEC KALINMIS BIR CALISMA. Zaten boyle bir cezanin olmamasi gerek.Devletin ticaret yapanlarin arasinda ne isi var.Dolandiriciligi onleme adina yapilan bu hapis uygulamasi durust olan esnafi magdur ediyor.hem alacakli hem borclu magdur oluyor.Dolandiriciya idam cezasi da cikartsan bos.o kilifini hazirliyor.ayrica dolandiriciligin cezasi tck da ayriyeten var.su anda 100 binlerce isadami hapis cezasi yuzunden hic bir sey yapamiyor.yasanin bir an once degistirilmesi ekonomiyi canlandiracaktir.ve ceki daha guvenilir odeme araci yapacaktir.cunku herkes daha temkinli olacaktir.
    Cevapla