Çelik memura ve emekliye müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hem memurları hem de emeklileri sevindirecek müjdeyi verdi. Memur Ocak'ta maaşını zamlı alacak.

Çelik memura ve emekliye müjde!
Çelik memura ve emekliye müjde!
GİRİŞ 07.12.2011 12:36 GÜNCELLEME 07.12.2011 12:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik idi. Gündemi değerlendiren Çelik, Bakanlığın çalışmaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

“Zam değil, düzenlemedir!”

“Eşit işe eşit ücret geçmişten beri talep edilen bir düzenleme idi. Bu konuda 4 4'lük bir başarı elde edildiğini söylemek doğru olmaz; fakat taleplere büyük oranda cevap verildiğini söyleyebilirim. Bu bir zam değil, düzenlemedir. Aynı statüdeki insanların farklılığının giderilme çalışmasıdır.”

“Memurlar ocakta zamlı maaş alacak!”

“Memurlar ocakta zamlı maaş alacak. Toplu sözleşme olmadığına göre zam nasıl olacak diyorlar. Bütçe kanununda ön görülen zam oranları var. Yeni yılla birlikte o devreye girecek. Bu düzenleme parlamentoya gelip 15 Ocağa kadar bu çalışmaları gerçekleştirebilirsek toplu sözleşmede alacağımız kararlar uygulamaya geçecek. Diyelim ki yetişmedi bütçe kanunundaki orana göre alacaktır. Bir aksama olmayacak.”

“İntibak yasası tamamlandı!”

“İntibak zam meselesi değildir. Emekli derneklerimizle bir araya gelerek çalışıyoruz. Onlarla konuştuk, emeklilerin temsilcileriyle beraber bir düzenleme yapıyoruz şimdi. Emekliler arasındaki farkı gidermeye intibak diyoruz. Dün akşam itibariyle intibak yasası tamamlandı. Şubat ayında yasası çıkar, 2013'te emeklilere yansıması olur.”

“Devlet memurluğu kanunu 2012 model olacak!”

Faruk Çelik, ‘Devlet memurluğu kanunu değişmeli mi?' sorusuna:

“Güney Doğuya gittiğimde gördüm, adam aynı ilde 20 - 30 senedir memur. Hizmet sunamayacak noktaya gelmiş. Aynı çevrede sürekli git gel. Bunlar verimi düşürüyor. İşi bu yönüyle de ele almak gerekiyor. 2012 model devlet memurluğu kanunu olacak” yanıtını verdi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • alparslan bozkurt 12 yıl önce Şikayet Et
    neden yorumum yayınlanmıyor?. lütfen yayınlayın.
    Cevapla
  • alparslan bozkurt 12 yıl önce Şikayet Et
    Hep Yalan.hep yalan ne müjdesi yahu aylardır aynı nakarat müjde müjde.... ayıp yahu sizin yaptığınız çin işkencesi ağlayan adam geçen gün bursada müjde dedi fos çıktı siz hergün müjde müjde deyip neden riyakarca davranıyorsunuz devletin kar eden kurumlarını satıp işçinin adaınıda 4c'li yaptınız 700 tl aylık unvansız kadrosuz bir kölelik düzeni eyy millet uyanın artık bunlar ağzını açtıkça yeni yeni yalanlar söylüyor ..yandaş sarı sendika memursen tüm toplu sözleşme yetkisini eline alıp 4c'ye kadro alamaz isen yok ol! olma çıkma bir yere çünkü; ihanet etmiş olacaksın 4C'li kölelik düzeninde çalışanlara!..Ne Toplu Sözleşme yasası imiş yahu, 1,5 yıldır tbmm'ye gelip yasalaşamadı bu ne üçkağıtçılıktır eyy hükümet?
    Cevapla
  • muharrem 12 yıl önce Şikayet Et
    taşeron. yine yıl sonu yine işten çıkarılma korkusu ne olacak bu taşeron işçilerin sonu :((
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    ne mücde ama. desenize emekli ve memur artık tuvalet ihtiyacı geldimi tenha sokak köşeleri ve agaç arkaları aramayacak,-- kensine yapılan günde 1 tl (bir tuvalet ücreti)ile tuvalete gidebilecek.
    Cevapla
  • M/Y 12 yıl önce Şikayet Et
    İntibaktan,. Faydalanacak emekli sağ kaldımı.. veya ölenlerin aileleri bu yasadan faydalanabilecekmi..
    Cevapla