Türk narenciyesi internetten tanıtılacak

Narenciye Tanıtım Grubu, yurt dışında pazarlar bulmak amacıyla yeni bir adım daha attı.

Türk narenciyesi internetten tanıtılacak
Türk narenciyesi internetten tanıtılacak
GİRİŞ 02.12.2011 18:39 GÜNCELLEME 02.12.2011 18:39

Türk narenciye sektörünü internet üzerinden yurt dışına tanıtmak üzere harekete geçen Narenciye Tanıtım Grubu, firmaların e-ticaret yapabileceği B2B Projesi hazırlattı.

Türk narenciye ürünlerinin yurtdışı ve yurtiçinde daha fazla tanınması ve tüketiminin artırılması amacıyla çalışma yürüten Narenciye Tanıtım Grubu’ndan (NTG) yapılan yazılı açıklamada, Türk narenciye sektörünü internetten yurtdışına tanıtmak için B2B Projesi hazırlatılarak hayata geçirildiği bildirildi. Bu kapsamda, turkishcitrus.com isimli bir narenciye portalı oluşturulduğu ve İngilizce dilinde yayına açıldığı belirtilen açıklamada, bu proje ile öncelikle Fransa, Romanya, Suudi Arabistan ve Irak’a olmak üzere toplam 25 farklı ülkeye narenciye sektörünün ve ihracatçılarının tanıtılmasının hedeflendiği kaydedildi. Portal içerisinde sektörde faaliyet gösteren her şirkete yer ayrıldığı ifade edilen açıklamada, “İhracatçı şirketlerimiz portala girerek kendi alanlarına bilgilerini girebilir, resim ekleyip çıkarabilirler. Proje kapsamında 25 farklı ülkedeki narenciye ithalatçısı listelenmektedir. Her ülkenin kendi dilinde bu ithalatçılara ayda 2 kere NTG’nin tanıtımı e-mail ile yapılacaktır. Böylece alıcı NTG’yi bulmuyorsa, NTG alıcıyı bulacaktır. Bayramlarda, özel günlerde, yılbaşlarında bu ithalatçılara NTG’nin kutlama mesajı gönderilecektir. İstikrarlı bir şekilde yapılacak bu çalışma ile Türk narenciye sektöründeki ihracatçı şirketler dünyanın her ülkesindeki narenciye sektör temsilcileri tarafından bilinir hale gelecektir” denildi.

Açıklamada, Başbakanlığın belirlediği 11 öncelikli ‘e-devlet’ projesinden birinin ‘Yurtdışına E-Ticaret Projesi’ olduğu vurgulanan açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, “Önümüzdeki dönem içerisinde ülkemizin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasında önemli rolü olacağına inandığımız ‘e-ticaret’in yaygınlaştırılması hedefimizdir” sözünden hareket edildiği belirtildi. Projedeki hedeflerin, “Türk narenciye sektörünü internet üzerinden yurtdışına tanıtmak, sektörün marka değerini yükseltmek, narenciye sektörüne yurtdışına yeni pazar bulmak, narenciye sektörü için internet üzerinden bir B2B pazar yeri oluşturmak, ihracatçıların e-ticaret yapmasını sağlamak, e-ticaret alanında ihracatçı şirketleri eğitmek ve narenciye tüketimini artırmak” olarak sıralandığı açıklamada, “Bu proje ile turkishcitrus.com portalı yurtiçi ve yurtdışında bilinen, tanınan bir B2B pazar yeri olacaktır” ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: İHA