Memuru rahatlatan zam açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik bir açılış sonrası zamlı memur maaşlarının gecikmesi ile ilgili sorulara cevap verdi. Çelik'in açıklamaları memuru rahatlattı.

Memuru rahatlatan zam açıklaması!
Memuru rahatlatan zam açıklaması!
GİRİŞ 30.11.2011 16:39 GÜNCELLEME 30.11.2011 16:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların zamlı maaşlarının 15 Ocak'a yetiştirilmesiyle ilgili, ''Eğer yetişirse toplu sözleşme ne zaman yaparsanız yapın kanun hükmünde olduğu için direkt devreye girecektir, ama yetişmezse Bütçe Kanunu'nda ilgili madde var. Bundan dolayı bir mağduriyet söz konusu olamaz'' dedi.

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, ''Memurların zamlı maaşları 15 Ocak'a yetişecek mi? Yasa ne zaman çıkar, bir öngörünüz var mı?'' sorusu üzerine, yasanın Bakanlar Kurulunda olduğunu, ilk Bakanlar Kurulunda imzalanıp Meclis'e gelmesini beklediklerini söyledi.

Çelik, ''Eğer yetişmezse bildiğiniz gibi Bütçe Kanunu'nda ilgili madde var. Bu konuda boşluk oluşturmayacak bir madde var. Eğer yetişirse toplu sözleşme, ne zaman yaparsanız yapın kanun hükmünde olduğu için direkt devreye girecektir ama yetişmezse Bütçe Kanunu'nda ilgili madde var. Bundan dolayı bir mağduriyet söz konusu olamaz'' dedi.

Sorunun, ''Zamlı maaşlar 15 Ocak'a yetişiyor mu?'' şeklinde tekrarlanması üzerine Çelik, ''Yetişir, iki türlü. Toplu sözleşme yaparsanız, toplu sözleşme kanun niteliğinde olduğu için uygulamaya girer. Eğer toplu sözleşmenin yetişmeme durumu söz konusu olursa o zaman da Bütçe Kanunu'ndaki madde Bakanlar Kuruluna yetki veriyor oradan devreye girmiş olur'' diye konuştu.

İstanbul'da meydana gelen saldırının sorulması üzerine Çelik, ''Saldırganın yabancı uyruklu olduğu bilgisini aldık, doğruluk derecesini bilemiyorum. Onun tahlil edilmesi gerekiyor, bilgi sahibi olmadığım için bir şey söylemek çok zor'' dedi.

İntibak Yasası'nda gelinen son aşamanın sorulması üzerine Çelik, ''Emekli dernekleriyle görüşüleceğini söylemiştim, herhalde ikinci bir toplantıyı yapacaklar ve bizim açımızdan İntibak Yasası da bitmiş olacak'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mehmet çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    çok rahatladım valla.... vereceğin zam oranı belli bakan bey...buraya yazıyorum %2-%2.5..kendinize en az %20 zam yaparsınız,4 sene sonra süper emeklilik,memura da gelince hani bana hani bana dedirtirsiniz...zaten verdiğinizi de vergi dilimi safsafatasıyla fazlasıyla geri alıyosunuz..
    Cevapla
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Peki Ya Asgari Ücretliler.... Memura zam memura zam! Eyvallah anladık ve de tabiki de olmalı. Ama memura zam yapılırken, asgari ücretle çalısan insanların maaşlarında da artış olması icin, neden düzenleme yapılmıyor. Onlar da bu Ülkenin calısanı değil mi? İlla ki Devlet memuru mu olmak lazım? İlla ki bellerini devletin sırtına mı dayamaları gerek. Asgari ücretle çalısan insanlar icin, ciddi anlamda düzenleme ve de değişiklik yapılması lazım diyecem ama kimin umurunda olacak ki. Garibanı düsünen mi var ki. Asgari ücretle çocugunu Üniversiteye gönderip okutmaya calısan velileri neden düsünmezler. Onlar da bu Ülkenin insanları. Onların cocukları da bu Ülkenin gelecegi. Öyle değil mi yoksa?
    Cevapla
  • Atila KOÇ 12 yıl önce Şikayet Et
    Rahatladm. Rahatlayacak ne varki, vereceği %2 bilemedin %2,5, onuda 2. altı ayda vergi diliminden geri alyor zaten, ocakta verse neee vermese ne hiç vermese ne
    Cevapla
  • DELİ BALTA 12 yıl önce Şikayet Et
    kıyamet. memurların ağlamadığı şükrettiği günü görürseniz hele o günde kesin cuma ise mutlaka kıyamet kopacaktır secdeye kapanın derim
    Cevapla
  • Hakan CANTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    MEMUR MEMURDUR :)). eğer memur ağlıyorsa özel sektör konuşmaya hakkı yoktur demek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle