Erdoğan'ın 'taviz yok' dediği politika!

Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında ekonomi politikalarına da değindi. Erdoğan taviz vermeyecekleri politikayı anlattı, özel sektörü rahatlatan açıklama yaptı.

Erdoğan'ın 'taviz yok' dediği politika!
Erdoğan'ın 'taviz yok' dediği politika!
GİRİŞ 30.11.2011 09:47 GÜNCELLEME 30.11.2011 09:47

Ulusa sesleniş konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan, özel sektörü ve finans sektörünü tedirgin edecek hiçbir adım atılmayacağını belirtti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisindeki güven ve istikrar sürecini hiç sarsmadan devam ettireceklerini belirterek, “Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan, Ulusa sesleniş konuşmasında şunları söyledi:

Kilit önemi teyit ettik

“Kasım ayı içinde, hem yurt içinde, hem yurtdışında ülkemize büyük yararlar getireceğine inandığımız pek çok uluslararası temasta bulunduk; ziyaretler gerçekleştirdik.

Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen Karadeniz Ekonomi ve İş Forumu İstanbul’da yapıldı. Birçok ülkeden yüksek düzeydeki temsilcinin katıldığı bu Forum dolayısıyla Türkiye’nin enerji alanında her geçen gün daha kilit bir önem kazandığını bir kez daha teyit ettik.

İstikrarlı büyüme sürüyor

Yine İstanbul’da Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’na ev sahipliği yaptık; Avustralya’dan Ortadoğu ülkelerine, Brezilya, Şili’ye kadar dünyanın muhtelif yerlerinde, yaklaşık 90 ülkede faaliyet gösteren 2 bin 200 Türk girişimcimizle bir araya geldik.

Bu Kurultay’da bir kez daha gördük ki, Türkiye’nin, insanımızın özgüveni eskisiyle mukayese edilemeyecek ölçüde artmıştır. Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde baş gösteren kriz dalgasına rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüme periyodunu sürdürüyor.

Ayağımızı yere sağlam basacağız

Girişimcilerimiz, sanayicilerimiz, işverenlerimiz, yatırımcılarımız, müteahhitlerimiz dünyanın dört bir yanında büyük başarılara imza atıyor; Türkiye’yi ve milletimizi gururla temsil ediyorlar. Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle, Türkiye ekonomisindeki bu güven ve istikrar sürecini hiç sarsmadan devam ettireceğiz.

Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyeceğiz. Özel sektörü, finans sektörünü tedirgin edecek, güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız. Ayağımızı yere sağlam basarak yolumuza devam edeceğiz.

Van için 227 milyon TL toplandı

Tüm vatandaşlarımız, Van’daki tüm kardeşlerimiz bilsin ki, hükümet olarak,  millet olarak, Van’ın yaralarını sarmak, Van’ı normale döndürmek için gerçekten samimi bir gayret içindeyiz.

Yardım hesaplarında toplanan, yurtiçi ve yurtdışından gelen yardımların miktarı 227 milyon liraya ulaştı. Acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere Van’a gönderdiğimiz yardımın nakit karşılığı şu an itibariyle 341 milyon lira olarak gerçekleşti.”

KAYNAK: AA