Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker fabrikalarının (Portföy-C), nihai pazarlık görüşmeleri başladı.

Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı
Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı
GİRİŞ 29.11.2011 15:17 GÜNCELLEME 29.11.2011 15:17

Varlık satışı yöntemiyle, bir bütün halinde portföy grubu olarak özelleştirilecek şeker fabrikalarında, yatırımcılara Şeker Kurulu tarafından belirlenecek kotalar çerçevesinde, 5 yıl boyunca yerli pancardan şeker üretimi şartı bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Ölmeztoprak'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye, 6 firma katılıyor.

İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak'ın verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak.

Bir tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 2 elemeli tur yapılacak. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.

Bu arada, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının (Portföy-C), nihai pazarlık görüşmelerine katılmak için teklif veren firmalar şöyle:

1-Safi Şeker Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

2-Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ

3-Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

4-Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ

5-Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ

6-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu

Bu arada, özelleştirme karşıtı bir grup da idare binası önünde, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL