Şeker fabrikaları yarın özelleşiyor

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Portföy-B ile Portföy-C şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grupları olarak özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri yarın yapılacak.

Şeker fabrikaları yarın özelleşiyor
Şeker fabrikaları yarın özelleşiyor
GİRİŞ 28.11.2011 18:07 GÜNCELLEME 28.11.2011 18:07

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Portföy-B, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikaları ile Portföy-C; Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grupları olarak özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmelerinin yarın idarenin toplantı salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, nihai pazarlık görüşmelerinin Portföy C şeker fabrikaları için saat 14.30'da, Portföy B için ise 17.30'da yapılacağı duyuruldu.

Bu arada, ihale için son teklifler 11 Kasım'da alınmış, ihalede, Portföy-B; Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarına, Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ, Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Sınırlı Sorumlu Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği-Pankobirlik, Portföy-C; Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarına ise Safi Şeker Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu teklif vermişti.

KAYNAK: AA