Royal Halı inovasyon ödülü finalisti oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ''İSO İnovasyon Ödülleri''nin finalistleri belli oldu.

Royal Halı inovasyon ödülü finalisti oldu
Royal Halı inovasyon ödülü finalisti oldu
GİRİŞ 23.11.2011 17:30 GÜNCELLEME 23.11.2011 17:30

600 çeşit halı üreten Naksan Holding bünyesindeki Royal Halı, 10 finalist arasında yer alıyor.

Royal Halı'dan yapılan açıklamaya göre, İSO tarafından iki yılda bir verilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen ''İSO İnovasyon Ödülleri 77 finalistleri belli oldu. 35 firmanın başvuru yaptığı ve 10 finalistin yarışacağı şirketler arasında Gaziantep'in köklü kuruluşlarından Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı da yer alıyor.

 Kurulduğu 2005 yılından bugüne Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımlarla bu alanda sektörün lideri olan Royal Halı, Gaziantep'teki tesisinde 600 çeşit halı üretiyor. Halıların tamamı antimikrobiyal özellikli olan Royal Halı'da yine tüm halılar ''SigortHalı'' uygulaması ile güvence altında alınıyor. İSO İnovasyon Ödülleri 14 Aralık 2011 tarihinde sahibini bulacak.

Royal Halı & Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı, şirket olarak ''yenilik farklılıktır'' felsefesini benimsediklerini ve bu sayede inovasyon ve Ar-Ge alanında ilklere imza attıklarını ifade ederek, şirketlerinde 5 kişilik Ar-Ge ekibi bulunduğunu, her departmandan da birer kişinin Ar-Ge ekibinin üyesi olduğunu bildirdi.

İnovasyon çalışmalarında 2008 yılında geliştirdikleri antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli '3 etkili halı'' projesi ile zirve yaptıklarını belirten Dağcı, ''Türkiye genelindeki birçok üniversite ile ortaklaşa Ar-Ge çalışması gerçekleştiriyoruz. Antimikrobiyal halı konusunda başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ve Türkiye'den gerekli sertifikaları aldık. Ekoteks sertifikamız ile birlikte laboratuvarımızı kurduk. Son olarak da halılarımız Sağlık Bakanlığı'nın Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi'' dedi.

Royal Halı yaptığı başarılı çalışmalar ve sektöre kazandırdığı yenilikler sayesinde, 2007 yılında Metal Simli İplikle Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2008 yılında Bambu İpliğinden Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2009 yılında Antibakteriyel Halı İmalatı Projesi Ar-Ge ve İnovasyon Ödülü, 2009 yılında Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) Antibakteriyel Sertifikası, 2009 yılında Tüm Tüketicileri Koruma Derneği Yılın Altın Markası, 2009 yılında İSO Ar-Ge ve İnovasyon Ödüllerinde başarı plaketi, 2011 yılı başında Sağlık Bakanlığından ürünlerin antimikrobiyal olduğuyla ilgili Biyosidal Ürün Sertifikası gibi birçok başarıya imza attı. 

Royal Halı ayrıca, 2009  yılı İSO verilerine göre ilk 500 şirket sıralamasında 466. sırada, 2009 yılı Fortune Dergisi verilerine göre ilk 500 şirket içerisinde 375. ve 2010 yılı Fortune Dergisi verilerine göre 500 şirket içerisinde 400. sırada yer aldı.

KAYNAK: HABER7