TARİŞ zeytinyağı alım kampanyasını başlattı

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Ege Bölgesi’nde faaliyette bulunan 33 kooperatifi aracılığıyla zeytinyağı alım kampanyasını başlattı.

TARİŞ zeytinyağı alım kampanyasını başlattı
TARİŞ zeytinyağı alım kampanyasını başlattı
GİRİŞ 18.11.2011 22:42 GÜNCELLEME 18.11.2011 22:42

Körfez sızma zeytinyağına 5.90 lira, Güney Ege sızma zeytinyağına ise 5 lira ön ödeme fiyatı açıkladı.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, alım politikalarında geçen yıl başlatılan 'değişken fiyat' politikasının bu yıl da titizlikle uygulanacağını ve alımların peşin ödemelerle gerçekleşeceğini söyledi.

Çetin, 78 Nolu Edremit Tarım Satış Kooperatifi’nde yaptığı açıklamada, Birliğin uzun yıllar tek fiyat uygulamasıyla alım gerçekleştirdiğini, geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan piyasa koşullarına göre değişen ‘’değişken fiyat’’ uygulamasının başarılı sonuçlar verdiğini bildirdi. Birlik Başkanı Cahit çetin, bu sezon da aynı esaslarla alımları gerçekleştireceklerini açıkladı. Piyasa ve piyasada oluşan fiyat ve diğer unsur değişimlerinin izlenerek, periyodik dönemlerle piyasaya göre oluşan fiyatlarla, alım yapılacağının ve bunun da ortaklara doğrudan yansıtılacağını kaydeden Çetin, şunları söyledi: "Piyasalar büyük bir dikkatle izlenerek, yorumlanarak, alımlarımızı sürdüreceğiz. Tek bir amacımız var dalgalı ve belirsiz olan zeytinyağı piyasasında ortaklarımızın haklarını ve dolayısıyla birliğimizin haklarını korumaktır. Bugün açıkladığımız Körfez sızma yemeklik 0.5 dizyeme kadar olan yemeklik yağlara 5.90 lira, Güney Ege sızma yemeklik 0.5 dizyem yağlar için 5 lira ön ödeme fiyatı oluşturduk. Bu rakamlar kesin fiyatlar olmamakla beraber, oluşacak piyasa fiyatı değerlendirilerek, artışlar da ortaklarımıza otomatik olarak yansıtılacaktır. Ön ödeme rakamlarımızın oluşması da bugünkü piyasa koşullarına göre belirlenmiştir. Öte yandan bu iş yılında zeytinini bağlı olduğu kooperatife ait zeytin sıkma tesisinde işleyerek, elde ettiği zeytinyağını da yerinde teslim eden ortaklarımıza da kiloda 0.15 lira bedelinde ‘’işletme Teşvik Primi’’ ödemesi yapılacaktır."

Çetin, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin alım kampanyasına her zaman olduğundan daha şanslı ve birikimli girdiğini ifade ederek, kampanya süresince tüm ödemelerin Birlik kaynaklarıyla peşin ödemelerle gerçekleştirileceğini ve kredi kullanılmayacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN