Havalimanı'nda yolcular mahsur kaldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu nedeniyle biletler uçak kapasitesinin yüzde 10 fazlasıyla satılınca erken gelen yolcular uçtu diğerleri mağdur.

Havalimanı'nda yolcular mahsur kaldı
Havalimanı'nda yolcular mahsur kaldı
GİRİŞ 06.11.2011 11:30 GÜNCELLEME 06.11.2011 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakan Göksel'in haberi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu nedeniyle biletler uçak kapasitesinin yüzde 10 fazlasıyla satılınca yolcular Havalimanı binasında mağdur oldu.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Kurban Bayramı nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanıyor. Saatler öncesinden Check-In yaptıran yolcular uçağı tamamen doldururken aynı uçağa biletli diğer yolcular havalimanında mahsur kaldı. Bir sonraki sefer yapacak uçağı ya da yarını beklemek zorunda kalıyorlar...  

Sivil Havacılık Kurallarına göre uçaklarının yolcu kapasitesinin yüzde 10 fazlasına kadar bilet satışı gerçekleştirilebiliyor. Bayram nedeniyle biletlerin tamamı (yüzde 10 fazlası dahil) da satılınca yolcular havaalanında büyük kalabalıklar oluşturdu. 

Bir Haber 7 okuru sitemize ulaşarak yaşadığı olayı şöyle özetledi: "Bayramın birinci günü için bir şirketten Düseldorf uçağı için bilet almıştık. Seferin biletlerinin tamamı satılmış ve erken gelen yolcular Cehck-In yaptırıp uçağa binmişler ve uçak tamamen dolmuş.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz yetkililer Sivil Havacılık Kurallarına göre uçağın yolcu kapasitesinin yüzde 10'una kadar fazla bilet satmanın yasal olduğunu söylediler. Yolcuları mağdur etmemek için üç seçenek var. Ya paraları iade ediyorlar ya da otele yerleştiriyorlar veya bir sonraki sefere ya da bir sonraki günkü sefere kaydırıyorlar... 

Mağdur olan yolcular var aramızda. Örneğin Düseldorf'ta ambulansın beklediği hasta yer olmadığı için uçamadı. Biz de küçük bebeğimizle mağdur olanlar arasındayız... Sivil Havacılık Kurallarına göre yapabileceğimiz bir şey yok. Şayet bayram nedeniyle özellikle dış hatları kullanacak yolcular varsa mutlaka 2-3 saat öncesinden gelsinler mağdur olmamak için... "

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • oktay yar 12 yıl önce Şikayet Et
    saçma. böyle saçma kanun mu olur yahu. ben parasını ödemişim sanane gelip gelmememde. sanki yer ayırtıp gelmemezlik mi yapılıyor adam satın alıyor bileti ister erken gelir ister geç gelir. bu kuralları koyanların yüzünden insanlık çok sıkıntı çekiyor. Allah zeki insanlara kural kanun yazdırma imkanı verir inşallah.
    Cevapla