Yunanistan, Commerzbank'a zarar yazdırdı

Alman Commerzbank Yunan tahvillerini silmesi nedeniyle bu yılın üçüncü çeyreğinde zarar etti.

Yunanistan, Commerzbank'a zarar yazdırdı
Yunanistan, Commerzbank'a zarar yazdırdı
GİRİŞ 04.11.2011 14:15 GÜNCELLEME 04.11.2011 14:15

Alman Commerzbank üçüncü çeyrekte 687 milyon avro zarar etti.

Commerzbank yaptığı açıklamada, bilançosundaki Yunan tahvillerini silmesi nedeniyle bu yılın üçüncü çeyreğinde 687 milyon avro zarar ettiğini bildirdi. Banka geçen yıl aynı çeyrekte ise 113 milyon avro kar açıklamıştı.

Banka, bu yılın üçüncü çeyreğinde bilançosundaki Yunan tahvillerinin 798 milyon avrosunu sildiğini, şu anda elindeki Yunan tahvillerinin değerini yüzde 52 azalttığını belirtti.

Almanya ve Polonya dışındaki kredilerini durdurarak ve riskli yatırımlarını azaltmaya devam ederek finansmanını güçlendireceğini bildiren Commerzbank, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Portekiz ve İspanya ile ilgili riskli varlıklarını yüzde 20 azaltarak 13 milyar avroya indirdiğini kaydetti.

Commerzbank Üs Yöneticisi (CEO) Eric Strutz, yönetim kurulunun bankanın sermaye rasyosunu güçlendirme önlemleri almayı kararlaştırdığını, bunu riskli yatırımlarını azaltarak ve hükümetten daha fazla sermaye desteği istemeden yapacağını söyledi.

Strutz, ''2009 yılından bu yana devamlı olarak riskli işlerimizi azaltıyoruz. Şimdi bu süreci daha da hızlandırıyoruz. Bu Alman ekonomisinin zararına olmayacak. Müşterilerimizi desteklemeye devam edeceğiz ve kamu kaynaklarını kullanma niyetinde değiliz'' dedi.

KAYNAK: AA