Ovit Tüneli'nin bütçedeki ödeneği!

Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini, ayrıca İran ve Kafkasya'yı birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli için bütçeden ayrılan pay belli oldu.

Ovit Tüneli'nin bütçedeki ödeneği!
Ovit Tüneli'nin bütçedeki ödeneği!
GİRİŞ 31.10.2011 12:39 GÜNCELLEME 31.10.2011 12:39

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 2012 yılı bütçesinde Ovit Tüneli için 50 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Hasan Karal, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, Rize'nin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için tasarladıkları projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Rize için projeleri ''başlayan'' ve ''yapılacak'' olarak iki kısma ayırdıklarını ifade eden Karal, ''Onlarca yıldır Rize'nin gündeminde olan, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini, ayrıca İran ve Kafkasya'yı birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli'nin projesi onaylandı. 2012 yılı bütçesine bu iş için 50 milyon lira ödenek ayrıldı. Ovit Tüneli ile ilgili her şey netleşti'' dedi.

Tünelin uzunluğunun 14 bin 700 metre olacağını, çift şeritli iki tüp yapılacağını anlatan Karal, ''Sadece tünelin maliyeti 600 milyon lira. Bağlantı yolları, kavşaklar ile toplam maliyet 1.5 milyar lirayı buluyor. Bu miktar da Karayolları'nın 2012 yılı bütçesinin yarısı. Ovit Tüneli tamamlandığında Türkiye'nin en uzun, dünyanın dördüncü en uzun tüneli olacak. Tünelin 3,5-4 yıl içinde bitirilmesini hedefliyoruz. Başbakanımızın talimatı olmasa bu işin altından kalkamazdık'' diye konuştu.

İyidere-İkizdere karayolunun ilk 17 kilometresinin tamamlandığını, şimdi de daha sonraki 20 kilometrenin ihalesinin yapılacağını anlatan Karal, çalışmanın tamamlanmasının ardından da tünel inşaatına başlanacağını söyledi.

Rize'de OSB'nin önü açıldı

Yıllardan beri belirsizliğini koruyan Kalkandere OSB'deki kamulaştırma konusunda açılan davaların Danıştay İdari Davalar Genel Kurulunda görüşüldüğünü ve kamulaştırma yapılması yönünde karar çıktığını anlatan Karal, ''Böylece OSB olmayan iki ilden birisi olan Rize'de OSB'nin önü açıldı. Toplam 550 dönüm arazide kurulması düşünülen OSB için ayrılan ödenek, belirsizlik nedeniyle geri iade edilmişti. Ancak ödenek en kısa sürede yeniden verilecektir. OSB'de fabrika kurmayı düşündüğünü daha önce açıklayan 41 işadamımızın da yine fabrika kurmalarını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA