Albaraka Türk 'kira sertifikası' ihraç edecek

Albaraka Türk, 200 milyon dolara kadar Kira Sertifikası İhracı için Deutsche Bank AG, Emirates NBD, QInvest LLC and Noor Islamic Bank'ı yetkilendirdiğini duyurdu.

Albaraka Türk 'kira sertifikası' ihraç edecek
Albaraka Türk 'kira sertifikası' ihraç edecek
GİRİŞ 21.10.2011 16:50 GÜNCELLEME 21.10.2011 16:50

Albaraka Türk'ten 200 milyon dolara kadar Kira Sertifikası ihracı...

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Bankanın ABD Doları cinsinden Kira Sertifikası İhracı'na ilişkin olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Kira Sertifikalarına ve Varlık Kiralama Şirketlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'in 8. Maddesi'ne uygun olarak ihracın SPK tarafından kurul kaydına alınması için bugün SPK'ya başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Bankamız 5 yıl vadeli 200 milyon dolara kadar ihraç için Deutsche Bank AG, Emirates NBD, QInvest LLC and Noor Islamic Bank'ı yetkilendirmiştir'' denildi.

KURUMSAL YÖNETİM NOTU ARTTI

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, JCR- Eurasia Rating'in, Bankanın SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Genel Uyum Notunu 8,28'e çıkardığını duyurdu.

Albaraka Türk'ün KAP'ta yayımlanan açıklamasında, bankanın Kurumsal Yönetim Uyum Raporu revizesi hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, JCR-Eurasia Rating'in, bugün itibariyle Bankanın SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notunu ''8,28'', görünümünün ise ''stabil'' olarak revize ettiği belirtildi.

Bankanın Ekim 2010'daki Genel Uyum Notu 8,14 olarak belirlenmişti.

KAYNAK: AA