'Emekli maaşı hastane ve eczaneye yatıracak'

Emekli dernekleri, emeklilerin hastanelerde ve ilaç alırken fark ödemek zorunda kaldığını belirterek, emekli maaşlarının hastane ve eczanelere yatırılacağını savundu.

'Emekli maaşı hastane ve eczaneye yatıracak'
'Emekli maaşı hastane ve eczaneye yatıracak'
GİRİŞ 10.10.2011 13:59 GÜNCELLEME 10.10.2011 13:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan ile Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, ortak bir yazılı açıklama yaptılar.

Açıklamada, sosyal güvenlik sisteminin birleştirilmesinin ardından istenilen hastanede tedavi olunabildiği ve istenilen eczaneden ilaç alınabildiği belirtildi.

Ancak, emeklilerin muayenesinden devlet hastanelerinde 6 lira alındığı, ilaç alırken muadil farkı ödedikleri belirtilen kararda, sağlık harcamalarını frenlemek için 3 lira reçete parası alınacağının basına yansıdığı kaydedildi.

Açıklamada, özel hastanelerin muayene farkının 14 liraya çıkarıldığı, ikinci defa özel hastaneye gidildiğinde 24 lira ödeneceği belirtilerek, şöyle denildi:

''Emekli yaşlı insandır. Her ay 4-5 defa hastaneye gider. Demek ki birinci sefer 14 lire ondan sonra 24 lira muayene parası ödeyeceğiz, maaşımızı hastanelere ve eczanelere yatıracağız.

Emekli bir hastaneye yatmaya görsün, yatak parası, otel parası diye hesaplanır. Sanki acil tedavi olmaya değil de Antalya'da tatile gitti.

Emekli verilen yüzde 8 gibi komik zammı sadece bir muayenede ilaç alırken sağlık gideri olarak ödüyor. Hani refah yükselmişti? Emeklilerin cebinden sistem düzeltiyor, bütçe açıklarını kapatıyorsunuz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    emeklinin çilesi. hani işçi emeklilerin maaşı eşitlenecek ,aradaki fark kapatılacaktı. daha maaşımıza zammı görmeden yönetim elini emeklinin cebine attı,yapacağı üç kuruş zammın acısını çıkarmaya başladı.
    Cevapla