Makine sektörü Çin'de buluşuyor

18–21 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Çin Uluslararası İnşaat Makineleri Fuarı Bices 2011, 30 ülkeden binin üzerinde katılımcıyı bekliyor.

Makine sektörü Çin'de buluşuyor
Makine sektörü Çin'de buluşuyor
GİRİŞ 06.10.2011 14:14 GÜNCELLEME 06.10.2011 14:14

 İMDER, fuar kapsamında “Dünyanın parlayan yıldızı Türkiye” konulu konferans düzenleyecek.

Çin İş Makinaları Derneği (CCMA) ve Çin Odalar ve Borsalar Birliği (CCPIT) tarafından desteklenen BICES 2011 Fuarı’na Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) öncülügünde Türk iş makinacıları da katılıyor.

Çin’in Pekin kentinde gerçekleştirilecek fuar kapsamında 19 Ekim’de T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve T.C Basbakanlik Yatirim Ajansi katilimi ve T.C Ekonomi Bakanlığı Orta Anadolu İhracatçı Birliği’nin (OAİB) desteği ile İMDER tarafindan “Dünyanın parlayan yıldızı Türkiye” konulu bir konferans düzenlenecek.

30 ülkeden binin üzerinde katılımcının beklendiği BICES 2011 Fuarı kapsamında ayrıca China Construction Machinery Association (CCMA), Association of Equipment Manufacturers (AEM), Japan Construction Mechanization Association (JCMA), Korea Construction Equipment Manufacturers Association (KOCEMA) tarafından 2011 Dünya İnşaat Makinaları Endüstri Forumu & T50 Forum düzenlenecek. Fuar çerçevesinde ayrıca China Construction Machinery – Equipment for Emergency Rescue, Uluslararası İnşaat Makine ve Ticari Araç Tasarım Yarıması, İnsaat Makinaları Klubü gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilecek.

10 bin ziyaretçi bekleniyor

BICES Fuarı’nı bu yıl yurt içi ve yurtdışından yaklaşık 50 sektör derneği destekliyor. 20 yıllık büyüme sürecinde olan BICES, inşaat makine sanayi geliştirme konusunda konsantre fuar sunan bir platform haline geldi.

BICES tamamen sanayi fuarı örneği olarak, yurt içi ve yurt dışı sanayi yetkilileri tarafından desteklenen ve yüksek kaliteli müşteri grubuna ve medya kaynaklarına sahip bir fuar. 2009 yılında 77 bin kişinin ziyaret ettiği fuara, bu sene 70 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Fuar 200.000 metrekarelik gösteri alanı ile 2 yılda bir düzenleniyor. BICES her yıl bir önceki fuara göre katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırırken, katılımcılar ile sektörde meydana gelen gelişmeleri paylaşılarak sektörün ilerlemesine katkı sağlanıyor.

Fuar kapsamında 70 bin üyesi olan CCPIT ile görüşmeler gerçekleştirilecek Bu görüşmelerin hedefinde ise Çinli yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek ve iş ortaklığı kurmak bulunuyor. Bu ekonomik faaliyetlerin dışında fuar kapsamında LIUGONG, SANY, ZOOMLION firmalarının fabrikalarına ziyaretler düzenlenecek.

Bu yılki fuara Caterpillar, Hitachi, Komatsu, Faya, Doosan, Hyundai, Kobelco, Liugong, Sany, XCMG, Zoomlion, Xiagong, Sany, Liugong and Xiagong, Shantui, XCMG, Zoomlion, Shanzhong, JCHI and YUCHAI, Perkins, Deutz, Isuzu, Fiat, Kubota, Sauer-Danfoss, Hawe, Nabtesco gibi öncü firmalar katılacak.

KAYNAK: HABER7