İrlanda gelecek yıl yüzde 1 büyüyecek

İrlanda Merkez Bankası, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 1 oranında büyüme kaydetmesinin beklendiğini bildirdi.

İrlanda gelecek yıl yüzde 1 büyüyecek
İrlanda gelecek yıl yüzde 1 büyüyecek
GİRİŞ 04.10.2011 16:35 GÜNCELLEME 04.10.2011 16:35

Merkez Bankası tarafından hazırlanan son değerlendirme raporunda, ülke ekonomisinin yılın ilk yarısında güçlü bir büyüme kaydettiği, bu nedenle ikinci yarıda küresel ekonominin mevcut durumunun ekonomiyi tekrar olumsuz bir seyre sürüklemeyeceğine inanıldığı belirtildi.

Bununla birlikte, Merkez Bankası raporunda gelecek yıl için tahmin edilen büyüme oranı az daha olsa aşağı çekildi. Ekonominin bu yıl yüzde 1 oranında büyüme kaydetmesinin beklendiğini bildiren Merkez Bankası, gelecek yıl için bu oranın tahminen yüzde 1,8 olacağını kaydetti.

Merkez Bankasının daha önceki büyüme tahminleri bu yıl için yüzde 0,8, gelecek yıl içinse yüzde 2,1 idi.

IMF'nin öngörüsü

Uluslararası Para Fonu (IMF) ise, geçen ay yaptığı değerlendirmede, İrlanda ekonomisinin daha önceki tahminlerinden daha düşük bir büyüme kaydedeceği öngörüsünde bulunmuştu.

İrlanda ekonomisinin bu yıl yüzde 0,4, gelecek yıl yüzde 1,5 oranında büyüme kaydetmesinin beklendiğini bildiren IMF'nin daha önceki tahminleri bu yıl için yüzde 0,6, gelecek yıl için de yüzde 1,9'du.

İrlanda hükümetinin yardım programı çerçevesinde şu ana kadarki hedefleri karşılamış olduğuna değinen IMF, İrlandalı yetkililere, küresel ekonominin büyümesindeki yavaşlama ve Avro Bölgesi'ne yayılan borç krizinin olası olumsuz etkileri konusunda uyarılarda da bulunmuştu.

KAYNAK: AA