Kurayı iptal edip herkesi işe aldılar

Şanlıurfa'da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda geçici olarak istihdam edilecek 2 bin kişilik hizmetli kadrosuna bin 977 kişi başvurunca kura çekimi iptal edilerek başvuranların tamamı işe alındı.

Kurayı iptal edip herkesi işe aldılar
Kurayı iptal edip herkesi işe aldılar
GİRİŞ 28.09.2011 14:04 GÜNCELLEME 28.09.2011 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hayata geçirilen TYÇP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kent merkezindeki okullarda görevlendirilmek üzere 2 bin kişilik kontenjan ayrıldı.

İşe alınacak kişilerin noter huzurunda kurayla belirlenmesi amacıyla Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda hazırlık yapıldı.

Hizmetli kadrosuna bin 977 kişinin müracaat ettiği belirlenince kura çekimi iptal edilerek, başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm adayların işe alınmasına karar verildi. Boş kalan 23 kişilik kontenjana ilerleyen günlerde İŞKUR'a müracaat edenlerin yerleştirileceği öğrenildi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Remzi Eleştir, gazetecilere yaptığı açıklamada, TYÇP kapsamında okulların hizmetli eksiğini gidermek için başvuruların değerlendirildiğini belirtti.

Bu kapsamda başvuruda bulunan bin 977 kişinin işe alındığını ifade eden Eleştir, ''Müracaat edenlerin tamamına iş imkanı verilmiş durumda. Eksik kalan 23 kişilik kadro için de vatandaşlarımız İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat edebilir. Bu müracaatlar daha sonra değerlendirilecek'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet kardeşim. onlar ihaleyi iptal etmiş olsa da başvuranlardan 16sını arayıp çağırmışlardır. listeyi asmamışlar, isimler tanıdık olur da birbirlerini bulup sorarlarda foyamız ortaya çıkar diye. ihaleyi iptal ettik demeleri de yalan. ihale dediği ne ki altı üstü dalavereden kağıtlar.. Allah yardımcın olsun. budurumda hakkını da arayamıyorsun..
    Cevapla
  • ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    sizce pek bir farkı var mı ?. o olayla bu olayın arasında var mı fark. yok? :) hep bir oyunlar dönüyo duruyo. neyse içimi döktüm biraz. okuyanlar dua etsinler inşallah. ben bugün biraz iyi değilim. :(
    Cevapla
  • ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    bizim memlekette de aynı olay yaşandı.. rektörlüğe güvenlik elemanı alınacak dendi, gittik müracaatlarımızı yaptık, daha sonra telefonla aradılar, mülakata çağırdılar sağolsunlar, dediler kurra çekilecek, şu tarihte, kura da ismi çıkanlar görevlerine başlayacak. her şey çok güzel gidiyor, derken kura günü geldi çattı, gittik gizli kura çekimi yapılacakmış, nedense ona cevap bulamadık, hayırlısı olsun dedik, neyse daha sonra duyduk ki gizli kuralar da çekilmiş ve gidelim listeye bakalım dedik, gittik liste yok :( ! ? sorduk orada görevlilere dediler ihale iptal edildi. yeni ihale yapılacak, ne zaman ? 2010 nisan, mayıs aylarında falan. üzüldük neyse bir sürü soru işaretleriyle döndük????ve daha sonra duyduk ki rektörlüğe alınacak 16 güvenlik görevlisi çoktan işe başlamış :( e onlara hayırlı uğurlu olsun da bu nasıl oldu, ne zaman ihale yapıldı, ne zaman kura çekildi, hangi kaşla göz arasında siz bu elemanları aldınız da bizim haberimiz yok. haaa.yine birileri var bu işin içinde, kimse onlara yedikleri, içtikleri haram olsun.
    Cevapla