İlk yerli polis teknesi üretime geçiyor

Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği ile Altınay Denizcilik’in ortaklaşa yürüttüğü ilk yerli polis tekne projesi “Akıncı” Silivri’deki tersanelerde yeni yıla yetiştirilmeye çalışılıyor

İlk yerli polis teknesi üretime geçiyor
İlk yerli polis teknesi üretime geçiyor
GİRİŞ 27.09.2011 10:42 GÜNCELLEME 27.09.2011 10:42

Yerli tekne, Emniyet’ten geçer not alırsa seri üretime geçilecek. Saatte ‘55 knot’ 100 kilometre hıza ulaşabilen 13 metrelik Türk teknesi ‘Akıncı’nın kaçakçılıkla mücadelede önemli bir rol oynayacağı belirtilirken, proje kapsamında milli ekonomiye de büyük katkı sağlanması da planlanıyor.

Altınay Denizcilik Genel Müdürü Tunacan Altınay, “Akıncı, Türkiye’de ve Türk sermayesi ile üretilecek. İtalya’dan teknoloji transferi gerçekleştirdik.

Yaptığımız projeyle Türkiye’nin bu alandaki varlığını bir kez daha gösterdik” diye konuştu. 13 metre uzunluğunda tasarlanan ‘Akıncı’ polis teknesi 8 personel taşıyacak ve saatte ‘55 knot’ (100 kilometre) hıza ulaşacak. Yüksek hızı sayesinde kaçakçılıkla mücadelede önemli bir rol oynayacağı belirtilirken, proje kapsamında milli ekonomiye de büyük katkı sağlanması planlanıyor.

KAYNAK: VATAN