Dev firmalar üniversiteli öğrenci arıyor

Harçlığını çıkarmak isteyen öğrencilerin gözdesi aylık 500 TL civarında gelir fırsatı sunan 'yarı zamanlı' işler oldu. Çok sayıda firma yarı zamanlı çalışacak eleman arıyor.

Dev firmalar üniversiteli öğrenci arıyor
Dev firmalar üniversiteli öğrenci arıyor
GİRİŞ 25.09.2011 15:54 GÜNCELLEME 25.09.2011 15:54

Aylin Löle'nin haberi

Denizbank'tan Koçtaş'a Gratis'ten Koton'a kadar şirketler yarı zamanlı çalışacak öğrenci avına çıktı. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, 'Part-time çalışan öğrenciler ayda yaklaşık 120 saat çalışarak, 500 lira civarında maaş alabiliyorlar. Yol, yemek gibi yan hakları ayrıca ödeniyor. Ayrıca prim de söz konusu' dedi.

İŞ İLANLARI % 30 ARTTI

Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz ise 'Esnek çalışma saatleri olan, deneyim aranmayan, uzmanlık gerektirmeyen ve özelikle gençlere yönelik part time işler, çalışmak isteyenlere günlük ve aylık bazda değişebilen aralıklarda kazanç fırsatları sunuyor' diye konuştu. Yılmaz şöyle devam etti: 'Bu yılın 3 ayında bir önceki döneme göre yayınlanan ilanlarda yüzde 30 oranında artış gözlenilirken, başvurularda ise aynı döneme göre yüzde 24 artış görüldü. Şu dönemde, yarı zamanlı iş fırsatlarını değerlendirmek isteyenler için çok sayıda fırsat bulunuyor.'

Pfizer, en çok eylül-ekimde part-time eleman bakıyor

PFİZER Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Özgür Koyuncu, 'Pfizer Türkiye olarak, üniversite öğrencilerine uzun dönemli ve proje bazlı part-time iş imkanları sunuyoruz. Bizim için part-time çalışma süreci bir desteğin ötesinde ilerinin Pfizer'lilerini yetiştirdiğimiz, geliştirdiğimiz bir süreç aslında” dedi. Koyuncu, şöyle devam etti: 'Pfizer Türkiye olarak her yıl pazarlama, finans, kurumsal strateji ve iş geliştirme, insan kaynakları, bilgi teknolojileri gibi alanlarda bizlerle birlikte çalışacak arkadaşlar aramakta ve bünyemize katmaktayız. Özellikle eylül-ekim ayları bizim de part-time işe alıma önemle eğildiğimiz dönemler oluyor. Pfizer'de part-time olarak çalışmak isteyen arkadaşlarımız bu dönemde başvurularını bize internet sitemiz üzerinden iletebilirler' dedi.

Kim hangi pozisyona kaç kişi alacak?

Şirket Eleman sayısı Pozisyon

Koton 300 Mağaza elemanı

NDS Ajans 300 Host/Hostes/Kampüs temsilcisi

Electro World 110 Satış danışmanlığı, müşteri hizmetleri,

Koçtaş 60 Satış danışmanı, kasa danışmanı

Bimeks 52 Satış danışmanı, kasiyer

YKM 46 Satış danışmanı, depo stok kayıt,

Gratis 35 Satış danışmanı

Denizbank 16 İletişim merkezi departmanı

Tele Kurye dağıtım 15 Yönetici geliştirme programı

Digiturk 12 Yayın ve içerik departmanları

Ziylan Mağazacılık 10 Mağaza elemanı

GNC 2 Satış danışmanı

(*) Secretcv.com verilerine göre

Eğitim ve gıda için talep yüksek

Sektör Oran (%)

Eğitim 21.1

Gıda 8.8

Bilişim 8.0

Sağlık-tıp 5.2

Yapı-inşaat 4.8

Hizmet 4.4

Turizm-otelcilik 2.8

Perakende 2.8

Telekomünikasyon 2.4

*Yenibiris.com'da yayınlanan ilanların sektörlere göre dağılımı

AKŞAM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL