BDDK'da müdür olmak için 10 yıl şartı

BDDK personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği Yönetmeliğine göre, kurumda müdür kadrosuna atanmak için kurum için en az 10 yıl hizmette bulunmuş olma şartı aranacak.

BDDK'da müdür olmak için 10 yıl şartı
BDDK'da müdür olmak için 10 yıl şartı
GİRİŞ 23.09.2011 11:47 GÜNCELLEME 23.09.2011 11:47

BDDK’nın “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bu Yönetmeliğe tabi kadrolara yapılacak atamalarda; Müdür kadrosuna atanabilmek için en az 10 yıl hizmet süresine sahip olmak, en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, kurumda uzman kadrosunda 2 yıl veya Kurumda şef kadrosunda 4 yıl çalışmış olmak şartları aranacak. Uzman kadrosuna atanabilmek için ise en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, en az 6 yıl hizmet süresine sahip bulunmak ve son 2 yılını Kurumda şef kadrosunda geçirmiş olmak gibi şartlar aranacak.

Unvan değişikliği suretiyle atanacakların yapılacak unvan değişikliği sınavında ise başarılı olmaları şartı aranacak. Unvan değişikliği sınavı sonucu atanacaklarda genel şartların yanında mühendis ve mimar kadrolarına atanabilmek için; fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak; Mütercim-Tercüman, kadrosuna atanabilmek için fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların filoloji, mütercimlik, tercümanlık bölümlerinden veya ilgili diğer bölümlerden mezun olmak gibi şartlar aranacak.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği için açılacak sınavlarla ilgili duyuru, Kurumun kadro durumu ile ihtiyaçları göz önüne alınarak, Başkan tarafından uygun görülen tarihlerde yapılacak.

-GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ İÇİN 75 SAAT DERS ALINACAK-

Görevde yükselme eğitimi toplam en az 75 saat olacak şekilde düzenlenecek. Bu eğitime katılmaya hak kazananların eğitim programının tamamına katılmaları zorunlu olacak. Ancak, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmayacak. Aylıksız izinde bulunanlar eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilecekler.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarını yürütmek üzere sınav kurulu teşkil edilecek. Sınav kurulu, Başkan veya görevlendireceği başkan yardımcısının başkanlığında, aralarında Destek Hizmetleri Daire Başkanı ile İnsan Kaynakları Müdürü veya Eğitim ve İletişim Müdürünün de bulunduğu toplam beş asil ve üç yedek üyeden oluşacak. Sınav kurulunu teşkil eden üyeler sınavlara alınacak personelden öğrenim ve ihraz ettikleri unvanlar itibarıyla daha düşük seviyede olamayacak.

KAYNAK: ANKA