En çok Porsche, Dubai'de satıldı

Tüm dünyada geçen Ağustos boyunca en çok Porsche marka aracın Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de satıldığı bildirildi.

En çok Porsche, Dubai'de satıldı
En çok Porsche, Dubai'de satıldı
GİRİŞ 23.09.2011 01:12 GÜNCELLEME 23.09.2011 01:12

Satış rakamlarının ülkede ekonominin zirve yaptığı 2008 yılını da geçtiği kaydedildi.

Dubai’deki Porsche yetkili satıcısı El Nabuda Otomobil’e bağlı olarak faaliyet gösteren Dubai Porsche Merkezi verilerine göre Ağustos’ta 211 adet yeni araç, müşterilere teslim edildi. Yetkililer bunun, tüm dünyadaki Porsche showroomları arasındaki en iyi performans olduğunu ifade etti.

Kaynaklara göre bu yılın ilk sekiz ayında satılan Porsche aracın sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artış gösterdi. Uzmanlar, araç satışlarındaki yükselişin dünyadaki birçok ülkenin aksine piyasadaki güven ve ekonomideki iyileşmenin işareti olduğunu kaydetti.

Porsche modelleri arasında en çok satılan aracın yüzde 63 ile 4X4 sınıfındaki Cayenne serisi olduğu ve ardından yüzde 26 ile beş kapılı Panamera’nın geldiği ifade edildi. Yetkililer, teslimatlar Ramazan boyunca yapılmış gözükse de bazı müşterilerin aslında siparişini önceki aylarda vermiş olabileceğine fakat buna rağmen bekleyen siparişlerden dolayı yine de satışların sağlıklı olduğuna dikkat çekti.