Körfez'in devleri arazi bakıyor

Yılda 10 milyar dolarlık konut pazarı yaratacak olan mütekabiliyet yasasının çıkacak olması Arap holdingleri harekete geçirdi. Şirketler yeni projeler için arsa aramaya başladı.

Körfez'in devleri arazi bakıyor
Körfez'in devleri arazi bakıyor
GİRİŞ 21.09.2011 12:07 GÜNCELLEME 21.09.2011 12:07

İbrahim Acar'ın haberi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, bireysel yabancı alıcıya konut satışıyla ilgili yasayı Meclis’e sunacaklarını söylemesi üzerine, tek tek konut almak isteyen yabancıların yanı sıra, Körfez’den dev inşaat şirketleri de İstanbul’a gelmeye başladı. Daha önce Türkiye’ye gelip gelmemek konusunda kararsız kalan dev şirketler, yasayla birlikte yıllık 10 milyar dolara çıkacak yabancıya konut satışı pazarından pay almak için kolları sıvadı. Hatta, Kuveytli büyük bir şirket, üç ayrı konut projesi için İstanbul ve çevresinde büyük bir araziyle ilgili imzaları atmak üzere. Ancak şirket, anlaşma henüz yapılmadığı için projenin detaylarını vermek istemedi.

Daha çok villa projesi yapacaklar

Şirket yöneticisi, bu proje mütekabiliyet yasasının çıkması kesinleştikten sonra hızlandı. Körfez’de herkesin bildiği gibi binlerce insan Türkiye’den özellikle de İstanbul’dan ev almak istiyor. Arap şirketler, bu pazarın büyüklüğü karşısında kayıtsız kalamadılar. Bu nedenle birçok şirketin aynı bizim gibi yeni projeler üzerinde çalıştıklarını biliyorum” dedi. Körfez şirketlerin daha çok villa tarzı projeler üretmeyi istediğini söyleyen yetkili “Hem Türk inşaat şirketleri hem de Körfez bölgesinin şirketleri burada yeni ortaklıklar kurarak, milyarlarca dolarlık yeni yatırım yapacaklar. Bu da binlerce istihdam demek” diye konuştu.

STAR GAZETESİ