En büyük hayvan pazarı Balıkesir'de açıldı

Marmara ve Ege Bölgelerinin en büyük ve en modern hayvan pazarı Balıkesir'de açıldı.

En büyük hayvan pazarı Balıkesir'de açıldı
En büyük hayvan pazarı Balıkesir'de açıldı
GİRİŞ 19.09.2011 22:48 GÜNCELLEME 19.09.2011 22:48

Yeni hayvan pazarının Balıkesir ve tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Burada hiçbir ticari kaygı taşımıyoruz. Her şey Balıkesir'imiz için" dedi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrılmış satış yerlerinin yanısıra vatandaşlar için ayrılmış istirahat alanları ve çay bahçeleri ile alışverişe gelenlerin rahat bir ortama kavuştuğu yeni hayvan pazarında, özellikle Kurban Bayramları öncesi vatandaşların karşılaştığı alan sıkışıklığı, otopark sorunu gibi olumsuzluklar da ortadan kalkmış oldu. 720 büyükbaş ve 1080 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip pazara ilk gün 630 büyükbaş, 540 küçükbaş olmak üzere toplam bin 170 hayvan girişinin olduğu bildirildi. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, hayvan pazarının daha ilk günden gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Ok, yeni hayvan pazarının 2,5 trilyona mal olduğunu, burada hiçbir şekilde kar amacı taşımadıklarını söyledi. Başkan Ok, "Bu pazarı ticari amaçla yapmadık. Üreticinin alınterinin karşılığını bulması özellikle hayvancılıkla geçinen Balıkesir'imizin kalkınmasına fayda sağlaması bizim için çok önemli. İlk gün olmasına rağmen sabah ziyaret ettiğimde gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Özellikle ilk günde çevre il ve ilçelerden gelenler de vardı. Hiçbir ticari kaygı taşımıyoruz. Balıkesirli köylünün emeğinin karşılığını bulmasını istiyorum. Balıkesir hayvancılık konusunda daha da ileriye gitmeli" diye konuştu.

ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN

Balıkesir, Bursa, Çanakkale gibi çevre il ve ilçelerden yeni hayvan pazarına gelen hayvan satıcıları ise pazarın 5 yıldızlı otel havasında olduğunu, alış ve satışlarının bundan sonra daha iyi olacağını belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler. Hayvan satıcıları Belediye Başkanı İsmail Ok'a böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ettiler.

KAYNAK: İHA