İstihdam paketinde mesai süresi kısalıyor

Hükümet, yeni istihdam paketi ile esnek çalışma modelini geliştirirken, haftalık çalışma saatlerini de aşağı çekmeyi planlıyor. Mesai saatleri kısalacak. işte ayrıntılar:

İstihdam paketinde mesai süresi kısalıyor
İstihdam paketinde mesai süresi kısalıyor
GİRİŞ 19.09.2011 09:13 GÜNCELLEME 19.09.2011 09:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Mesai saatleri kısalacak

Kalkınma Bakanı Yılmaz, haftalık çalışma süresini 3-4 saat indirmek istediklerini açıkladı. Böylece işsizlik de azalacak...

 Sabah'ın haberine göre paketle, Çalışma Bakanlığı tarafından 45 saat olarak belirlenen, ancak kamu ve özel sektör ortalaması 49 saati bulan haftalık çalışma süresinin 3-4 saat aşağı çekilerek, AB standartlarına getirilmesi hedefleniyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, mevcut yasal çerçevede istihdam artışına engel bir yapının olduğunu söyledi. "Daha fazla işe alımı değil, daha uzun çalışma saatlerini teşvik eden bir sistem var.

Bu sürdürülebilir değil" diyen Yılmaz, bunu ortadan kaldırmak için hem mevcut çalışanların çalışma saatlerini indirmek, hem de işverenin yeni çalışanlar almasını sağlamak istediklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, haftalık çalışma saatindeki 4 saatlik indirimin bile işsizlik oranlarını 3-5 puan aşağıya çekebileceğini ifade etmişti.

'YENİ ELEMAN ALIMI KOLAYLAŞIR'

Ali Babacan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: "49 saatlik çalışma süresi 45'e inerse işveren 100 kişi değil, 105- 106 kişi çalıştıracak.

Bizim ortalama süreyi azaltabilmemiz, işverenin mevcut elemanlarını çok çalıştırma yerine, yeni eleman almayı daha kolay hale getirmemiz işsizlikle mücadelede en önemli enstrümanlardan biri olacak."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • osmanmert 12 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan tırnaklarıyla kazıyor. kalkınma bakanı, içişleri bakanı kepçeyle dağıtıyor. yahu size ne kıdem tazminatından her sorunu halletiniz de bu mu kaldı. fazla düşman kazanmayın öğretmenin tatili falan tüm toplum kesimlerini karşınıza alırsanız uzanların başına gelen akp nin de başına gelir. başbakan bu boş bakanları değiştirmeli
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    İşverenler çalışanları iş çıkartma korkusu ile günde 8saatde fazla çalıştırıyor.. Hiç denetleme yok!! buna önlem alınması lazım? insanlar ırgat gibi çalıştırılıyorlar!!! çalışanlar iş korkusu yüzünden ses çıkaramıyor yada işi bırakıyor!!!..nerde hak hukuk? işverenlerin kazandıkları paralar haram dolu çoğu işveren Yol parasını bile kaldırıyor resmen hak yiyorlar,yetim hakkı yiyorlar!!!!!!!!
    Cevapla
  • fatih şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük Emekçileri. Gelsinler de özel sektörün ve devlet memurunun en kötü şartlarda çalışdığı Gümrük camiasına uygulasınlar 45 saatlik çalışmayı.. Biz özel sektörde calışıp gümrükte iş takibi yapanlar olarak gece gündüz demeden mesai üstüne emsai yaparak çalışan insanlarız.. Bizzat ben kendim gece 2 de ithalata işlemlerine başlayıp sabah 6 30 a kadar memurla gümrükte iş yapmışım düşünün daha ne örnekler var. Memur da gece gündüz çalışır gümrükte mesai dilekçesini ver gece 12 de gelsin yasal cunku mecburen gelecek... ama ben de gelicem o işi takip için ama iş mesai ücretine gelince yok fazla çalışma saatimi istiyorsun ben gecen hafta cuma günü 7.30 da ,iş başı yapıp gece 1 30 da eve gittim... Devlet bu gümrük sektörüne özel ve devlet çalışanları olarak bi göz atsın değerlendirsin AB ye uycaz ya önce gümrükten başlasın uydurmaya.. Teşekkürler
    Cevapla
  • tolgahan 12 yıl önce Şikayet Et
    şaka mı?. 12-24 sistemine göre çalışan bir polis haftada 60 saatçalışıyor. benim saatimi 49 a düşürsün ölene kadar dua ederim. 45 saat benim sağlığımı bozar. vucut alıştı birkere çalışmaya.
    Cevapla
  • Cem 12 yıl önce Şikayet Et
    ?. Şimdiki uygulanmıyorki kısalmışı uygulansın. Herşey bugüne kadar olduğu gibi göz boyamak için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle