Rum sondajına kıta sahanlığı darbesi

Rumların Adanın güneyinde petrol araması halinde Türkiye ile KKTC arasında bir Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması yapılması hususunda mutabakata varıldı.

Rum sondajına kıta sahanlığı darbesi
Rum sondajına kıta sahanlığı darbesi
GİRİŞ 15.09.2011 12:43 GÜNCELLEME 15.09.2011 12:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye-KKTC Kıta Sahanlığı Sınırlandırması Anlaşması Görüşmeleri başlığı altında yapılan açıklamada, Türk hükümetinin daveti çerçevesinde bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilgili kurum temsilcilerinden müteşekkil bir heyetle Bakanlıkta teknik görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Yapılan görüşmeler neticesinde Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Adanın güneyinde sondaj faaliyetlerine başlaması halinde Türkiye ile KKTC arasında bir Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması yapılması hususunda mutabakata varılmıştır."

KKTC hükümetinin daveti üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığında Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyetin de yarın KKTC'de temaslarda bulunacağı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yüksel Aktas 12 yıl önce Şikayet Et
    BU BIR AB NIN OYUNUDUR. yunanistani bosunami kurtarmaya calisiyorlar saniyorsunuz eminim hersey planli
    Cevapla
  • erdal 12 yıl önce Şikayet Et
    kibrisin guneyi deniyor. guney akdenizden bize ne ben onu anlamadim simdi bu petrol gaz aynen iran irak sinirimizda oldugu uzre gene bizim kapiya kadar gelip de bitiyor mu demek ben bu deniz alanindan bisey anlamadim kktc tarafinin sulari ise tamam ama guney kibrisin sularindan bahis ediliyo gibi anladim ben
    Cevapla
  • levent 12 yıl önce Şikayet Et
    simdi ab nin pacasi tutusacak. Turkiye ile KKTC arasindaki bolge tumu ile ekonomik bolge ilan edilmeli - bu bolgede derhal dogalgaz petrol arama calismalairna baslanmali - ayrica balikcilik ve diger ekonomik hususlarda Turkiye ve KKTC denetiminde olmali - aynen Rusya ile Karadeniz in bolusuldugu gibi - iste o zaman ab rumlara dur der
    Cevapla