Fransız bakan emtiada doğru fiyat istedi

Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, herkesin doğru bir fiyatla hammaddelere ulaşması halinde dünya ekonomisinin daha istikrarlı hale gelebileceğini bildirdi.

Fransız bakan emtiada doğru fiyat istedi
Fransız bakan emtiada doğru fiyat istedi
GİRİŞ 13.09.2011 13:06 GÜNCELLEME 13.09.2011 13:06

Besson, G-20 Emtia Fiyatlarında Dalgalanmalar Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmaların herkes için büyük önem taşıdığını belirterek, hammadde piyasası itibariyle çıkan sorunlara ilişkin, kısa vadede hammadde fiyatlarının sadece dünya ekonomisinin yeniden canlanması için değil, tüketicilerin alım gücünü de etkilediğini ifade etti.

Orta vadede bakıldığında ise herkesin doğru bir fiyatla hammaddelere ulaşması halinde dünya ekonomisinin daha istikrarlı hale gelebileceğini vurgulayan Besson, ''Eğer bu konuda bir güvensizlik, bir belirsizlik olursa bütün ekonomik aktörler yatırım kararları alamazlar, üretici ve tüketiciler için de güç olur'' dedi.

Tarım alanında üretimin artırılması gerektiğine işaret eden Besson, Kasım ayında Cannes'da G-20 Zirvesi yapılacağını hatırlatırken, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmaya karşı mücadele etmek için çeşitli araçları, yaklaşımları bulunduğunu, toplu olarak hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Besson, ''Hem G-20 hem de G-20 dışında çalışmalar yapmamız lazım. Ancak bu şekilde hammadde fiyatlarında istikrarı sağlayabiliriz. Bu çok önemli birşey... Şimdiden buna bir cevap bulmamız lazım'' şeklinde konuştu.

Bu arada, katılımı beklenen Fransa Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı François Baroin ise konferansta yer almadı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın da katıldığı konferans, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

KAYNAK: AA