Kiler'den vergi borcuna cevap!

Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda San. ve Tic. A.Ş, bugün itibariyle ödenmemiş hiçbir vergi borçlarının bulunmadığını bildirdi.

Kiler'den vergi borcuna cevap!
Kiler'den vergi borcuna cevap!
GİRİŞ 09.09.2011 17:35 GÜNCELLEME 09.09.2011 17:35

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, vergi borçluları listesinde adlarının geçtiğine yönelik haberlerin yanıltıcı olduğu iddia edildi.

''Bugün itibariyle şirketin ödenmemiş hiçbir vergi borcunun bulunmadığı'' ifade edilen açıklamada, şirketin yalnızca ödenmiş olan Kurumlar Vergisi tutarının 2010 yılı için 2 milyon 61 bin 604 liraya ulaştığı kaydedildi.

Devam eden bir vergi davası içeriğinin ''vergi borcu gibi yansıtıldığı'' öne sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Haberde vergi borcu olarak servis edilen 2 milyon 878 bin 672 liralık tutar, şirketimiz aleyhine düzenlenen bir 'vergi ziyaı cezası' olup, düzenlenen bu cezanın şirketimizce haksız bulunması ile açılan davalar halen devam ettiğinden kesinleşmemiş bir tutardır ki, ödenmemiş vergi borcu olarak değerlendirilmesi de mümkün değildir. Kaldı ki dava sonunda şirketimizin haksız çıkması ihtimaline binaen, ilgili alacağa karşılık şirketimizce vergi dairesi müdürlüğüne teminat sunulmuştur.

Anılan vergi ziyaı cezası ise özellikle şirketimiz işlemlerinden kaynaklanmamış, sektördeki tüm perakendecilere de uygulanmış bir cezadır. Yine bizim dışımızdaki tüm perakendeciler de anılan cezayı haksız bularak dava yoluna gitmişler, bu davalardan bir kısmı cezaların iptali yönünde sonuçlanmış, bir kısmı ise henüz sonuçlanmamıştır. Şirketimizce açılan dava da henüz sonuçlanmamış olmakla birlikte, emsal kararlarda tahakkuk eden cezaların iptal edilmiş olması, davamızın olası sonucu anlamında önemlidir.''

KAYNAK: AA